Whatbar in NS 16

Kunstenaarinitiatief Whatspace organiseert samen met het independent culture festival ZXZW een serie avonden gedrenkt in een mix van tequila, oesters, live-muziek en beeldende kunst. En niet noodzakelijk in die volgorde.
 
Op vrijdag 23 januari zal in de NS 16 in Tilburg het startschot worden gegeven voor een nieuwe serie Whatbars, die door het jaar heen op verschillende plekken in Europa zullen opduiken. Whatspace zal de artistieke aankleding voor zijn rekening nemen, ZXZW zorgt voor de live-muziek.
 
Artiesten die optreden op deze eerste Whatbar zijn beeldend kunstenaar Remco Torenbosch (nl), ontwerper Michiel Schuurman (nl), geluidskunstenaar V/Vm (en), Jack the Rapper (d), allround entertainer John’s Onemanshowband (nl): The Oldtimer en local hero DJ Patchman Marco (nl). Daarnaast zal er een film worden vertoond van Pacome Beru en Samir Mougas (fr).
 
Whatspace is een nieuw initiatief van Koen Deleare, Bas van den Hurk en Olivier Nijs. Zij gaan uit van de stad als open ruimte, zien mogelijkheden en geen belemmeringen, zoeken de confrontatie met het publiek, gaan uit van de kwaliteit van het werk en de wensen van de kunstenaars. Whatspace richt zich op korte, kwalitatief goede projecten die internationaal georiënteerd zijn. Whatspace wil een middenpodium worden voor Tilburg; een plek tussen alternatieve ruimtes en traditionele musea en wil de samenwerking aanjagen van de verschillende culturele organisaties binnen Tilburg en Brabant zoals: ZXZW, Ns16, Buro Cultuur Makelaar, PIT, Gifgrond, KOP, en buiten Brabant: Consortium, De Servicegarage, Mobileplatform, Flatstation en DePlayer.
 
In 2009 organiseert Whatspace 4 WhatspaceNights in samenwerking met Buro Cultuur Makelaar. Elk van deze avonden zal worden samengesteld door een gastcurator/kunstenaar. Hierover zal op een later tijdstip meer informatie worden gegeven.
 
Whatbar #1
vrijdag 23 januari 2009
Deur open: 20.00
NS16
NS Plein 16 Tilburg
Entree gratis

www.whatspace.nl
www.zxzwblog.com
www.ns16.nl