Willem II heeft de wind niet in de zeilen

Het lijkt Willem II eventjes tegen te zitten. Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Jurgen Streppel een teleurstellende wedstrijd tegen PEC Zwolle. Doordat een vrije trap van Zwollenaar Bouy van richting veranderde verloor Willem II met 0-1. Na het onnodige gelijkspel in Doetinchem vorige week is dit de zoveelste tegenvaller voor Willem II dit seizoen.

Foto header: Chiel Schouwenaar

Het zit eventjes tegen

Waar Willem II vorig jaar de wind in de zeilen had lijkt het nu eventjes tegen te zitten. De thuiswedstrijd tegen NEC ging al verloren, uit tegen De Graafschap wist de ploeg uit Doetinchem met 10 man een 0-2 achterstand weg te werken en ook PEC Zwolle bleef redelijk makkelijk overeind in het Koning Willem II Stadion. Willem II heeft dit seizoen moeite met scoren en het afronden van grote kansen.

Prima eerste helft

Zo werd Nick van der Velden door een schitterende pass van Lucas Andersen 1-op-1 gezet met de keeper van Zwolle. De rechtsbuiten faalde oog in oog met de keeper. Dit was eigenlijk de enige echt grote kans van Willem II in de wedstrijd. Daar waar Willem II de eerste helft aardig combineerde en het betere van het spel had waren de kansen voor PEC Zwolle. Weer bewees Kostas Lamprou van grote waarde te zijn voor de Tricolores met een knappe redding op de inzet van Lars Veldwijk.

Matige tweede helft

De tweede helft leek Willem II de kluts kwijt te zijn. Er zat weinig lijn in het spel en de bal werd in de voorhoede vaak slordig verloren. Dit resulteerde enkel in een aantal schoten uit de tweede lijn. Echt grote kansen kreeg Willem II niet meer. Waar Willem II op basis van het prima spel de eerste helft een gelijkspel verdiende gingen de Zwollenaren met 3 punten de bus in.

Door de interland periode ligt de competitie eventjes stil en heeft Willem II de tijd om zich goed voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen FC Groningen op 17 oktober. Een zeer belangrijke wedstrijd nu Willem II op een plek in de onderste regionen van de ranglijst staat.