Word lid van Bewonersgroep 2 en denk mee over Rosmolen

Word lid van Bewonersgroep 2 Rosmolen en denk mee over jouw toekomstige wijk. Bijzonder aan het nieuwbouwproject Rosmolen is dat er twee bewonersgroepen vanaf de start meedenken over de buurt en de woningen. Bewonersgroep 1 is bekend en inmiddels druk aan de slag. Vanaf 26 januari 2015 start het werven van leden voor Bewonersgroep 2. Lees hieronder meer over de inhoud van de rol die je hebt in Bewonersgroep 2 en hoe je in aanmerking komt.

Bedenk samen in de bewonersgroep hoe je nieuwe buurt eruit ziet!

In Rosmolen ken je je buren. Samen zorg je ervoor dat het een prettige wijk wordt. Dat begint al voordat je er woont. Want als je in Rosmolen wilt wonen denk je met toekomstige, nieuwe buurtgenoten in een van de twee bewonersgroepen mee over je woonomgeving en woning. Daarom zoekt WonenBreburg mensen die het leuk vinden om samen een nieuwe buurt op te bouwen. Je hoeft geen verstand te hebben van woningbouw. Als je maar ideeën en wensen hebt!

Deelname bewonersgroepen

De selectie voor bewonersgroep 1 vond plaats op basis van inkomen en inschrijftijd. Deze groep is inmiddels compleet en begin 2015 gestart. De groep gaat in het zuidelijke deel van Rosmolen wonen. Inmiddels is het werven van leden voor Bewonersgroep 2 begonnen. Dit zijn de toekomstige bewoners van het noordelijke deel van Rosmolen.

Doe mee in bewonersgroep 2

Voor Bewonersgroep 2 kun je op 2 manieren in aanmerking komen:

Over Rosmolen

Er komen in Rosmolen 107 nieuwe huurwoningen, 42 koopwoningen en 10 gerenoveerde woningen. In de bewonersgroep zitten kopers én huurders. Want of je nu huurt of koopt, je hebt vast wel ideeën over jouw ideale woonomgeving. Wat voor groen er komt, wat voor speelplekken en wat je samen regelt in de buurt. Hoe wil je dat de kinderen spelen na schooltijd, wat wil je zelf doen als je thuiskomt? Samen met toekomstige bewoners ga je hier tijdens workshops en bijeenkomsten mee aan de slag, onder begeleiding van bijvoorbeeld een architect.

Meedenken over je woning

Ook bij de woning draait het om de woonwensen van de bewonersgroep die de architect vertaalt naar verschillende ontwerpen. Als het over de woningtypen gaat, wordt de groep in kopers en huurders opgesplitst.

Streepjes voor

Als je actief deelneemt verdien je streepjes voor die je voorrang geven op een huurwoning in Rosmolen.

Vragenuur

Heeft u een vraag over Bewonersgroep 2 voor Rosmolen? Stel ‘m dan tijdens het Vragenuur Bewonersgroep 2 Rosmolen. U kunt chatten via Facebook of bellen. De woonconsulent en de verhuurmedewerker van WonenBreburg beantwoorden uw vragen of gaan het verder voor u uitzoeken. Lees hier meer over het vragenuur.

Wil je kopen?

Dan zijn er ook zeker mogelijkheden om vanaf de start mee te denken over jouw nieuwe woning en wijk. Lees meer.