Zo kom je de kerstvakantie in Tilburg door

Van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016 is het kerstvakantie in Tilburg. Onze tip: geniet van je vrije dagen en ga er lekker op uit. Weet je niet wat je kunt doen tijdens de kerstvakantie? Lees dan snel verder want wij hebben een aantal leuke tips voor je verzameld.

Winterse sferen

Het weer is heel zacht voor de tijd van het jaar. Er is dan ook geen sprake van een witte Kerst met bevroren plassen en meren. Toch in winterse sferen komen? De Ireen Wüst IJsbaan is heel de kerstvakantie geopend. Speciaal voor de kerstvakantie hebben ze een mooi programma samengesteld. Zo is er een circus op het ijs, zijn er schaatsdemo’s, een clinic van Tilburg Trappers en proeflessen van de Tilburgse Schaatsschool.

Vind je het nog te koud? CitySauna is gedurende de kerstvakantie geopend. Zelfs op beide kerstdagen kun je tussen 14.00 – 22.00 uur bij CitySauna in de Heuvelpoort terecht. Aanrader: de High Tea. Samen met een sauna bezoek kost die €24,50 per persoon.

Tijdens de kerstvakantie is Grotto in de Oude Warande van 10.00 – 17.00 uur geopend. Trek je wandelschoenen aan, neem een wandeling door misschien wel het mooiste stukje Tilburg en geniet van een lekker drankje bij Grotto.

Uitgaan

Ook een leuk idee: bezoek eens het theater. Bij Theaters Tilburg hebben ze weer een uitgebreide collectie aan voorstellingen. Heb je het vernieuwde 013 nog niet bezocht? Dan is dat nu aan te raden want tijdens de kerstvakantie hebben ze een top programmering. Zo staan Within Temptation en The Common Linnets op het podium en hebben ze zowel tijdens tweede kerstdag als Oud & Nieuw een mooi feest op de planning staan.

De leukste feestjes tijdens kerst en Oud & Nieuw hebben we al voor je verzameld. Maar ook op derde kerstdag (27 december) zijn er leuke feestjes in Tilburg. Wat te denken van de XXL Soulparty bij ’t Elfde Gebod en het kerst darttoernooi bij Bojangles?

En dan nog een activiteit die erg populair is op onze redactie: een filmpje pakken bij een van de Tilburgse bioscopen. Zowel bij Pathé, Euroscoop als Cinecitta.

Sport

Tijdens de kerstvakantie speelt Willem II nog één keer voor de winterstop in het Koning Willem II Stadion. Roda JC is op zondag 20 december de tegenstander en er zijn nog kaarten. De Trappers spelen tijdens de kerstvakantie twee thuiswedstrijden. Vrijdag 18 december spelen ze om 20.00 uur tegen ESC Wedemark Scorpions om het daarna op zondag 3 januari 2016 in het IJssportcentrum op te nemen tegen Icefighters Leipzig.

Winkelen

Natuurlijk kun je in de kerstvakantie winkelen. Er zijn zelfs meerdere koopmomenten ingelast vanwege de feestdagen.

Volledige agenda

Wil jij de volledige online agenda van de stad bekijken? Check dan snel onze uitagenda.