Lazy Beach in de Piushaven, zomercarnaval en meer tijdens komende kermiseditie

kermis dit jaar

Daarrr gaan we weerrr! We kunnen weer gaan aftellen naar het grootste evenement van de stad: de Tilburgse Kermis. Woensdagmiddag presenteerde kermiswethouder Erik de Ridder de plannen van de kermis op ludieke wijze. Eerder werd al bekend dat het NS-plein verandert in een Tiroler dorp, maar er gaat nog meer veranderen. 

Nieuw tijdens de Tilburgse kermis

Nieuw tijdens de kermis dit jaar is een editie van zondagsmarkt de Dwalerij in het Dwaalgebied, Lazy Beach in de Piushaven, kermistheater en activiteiten van het Ontdekstation. ”We willen de kermis komende jaren krachtig houden zoals hij is. Goed voor de stad, horeca en exploitanten maar we zullen moeten vernieuwen,” zegt De Ridder. De Spoorzone is overigens een blijvertje en maakt ook dit jaar onderdeel uit van het kermisterrein. Nieuw in de Spoorzone zijn verschillende theateracts, Dinner in the Sky van Bonheur Horeca Groep en Concert in the Sky. Aan de Burgemeester Brokxlaan worden namelijk verschillende intieme concerten gegeven in de lucht. Tevens kun je hier Bungeejumpen.

Verder wordt er op dinsdag 25 juli zomercarnaval gevierd tijdens de Tilburgse Kermis. De afsluitende zondag verandert de kermis in één grote parade.

Om mensen warm te maken voor de kermis, worden er komende weken duizenden vlaggen door de stad verspreid. De jeugd wordt natuurlijk niet overgeslagen en dus gaan basisschoolleerlingen in totaal zo’n 80.000 kleurplaten met het kermisthema inkleuren.

Natuurlijk is er ook aan muziekliefhebbers gedacht en is het kermislied van Ciska Peters en Ronnie Tober herschreven met een Tilburgs tintje. Dit wordt uiteindelijk het officiële kermisnummer.

Over de Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en trekt jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers. Zij komen af op ruim 230 attracties uit binnen- en buitenland. Van de Besterd tot het NS-plein, van de Heuvel, via het Piusplein tot aan de Spoorzone, de hele binnenstad doet mee. De topdag van de kermis is Roze Maandag, dan bezoeken ruim 300.000 mensen de stad. Dit jaar vindt de kermis in Tilburg plaats van 21 juli tot en met 30 juli 2017.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: