ZomerAtelier in Loon op Zand: vier dagen vol creativiteit en toffe activiteiten

ZomerAtelier

In Loon op Zand strijkt in augustus het ZomerAtelier neer: een vierdaags evenement op zeven locaties vol workshops in kunst, theater en muziek. Het ZomerAtelier is geïnspireerd op andere soortgelijke evenementen in Europa, die jaarlijks duizenden mensen trekken. ZomerAtelier staat vier dagen lang in het teken van creatief bezig zijn met zang, kunst, circus, schrijven, clownerie of theater. Onder begeleiding werken de deelnemers bijvoorbeeld aan een kunstobject, een kort verhaal, een clownsact of een gezamenlijk muziekoptreden. De organisatoren kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in Loon op Zand!

Meerdere edities

Het ZomerAtelier wordt deze zomer twee keer georganiseerd: de eerste editie vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus, de tweede editie van 9 tot en met 12 augustus. Op zeven locaties verspreid over het dorp werken de deelnemers met professionele kunstenaars en musici aan een kunstwerk, een circusact of een aantal muziekstukken. Op de laatste dag worden de resultaten voor publiek geëxposeerd of uitgevoerd. Deelnemers kunnen kamperen op het groene terrein van de scouting.

Ook voor de kids

Het ZomerAtelier biedt workshops muziek, zang, beeldende kunst, schilderen, schrijven, circus, theater en clownerie. Ook is er een workshop balafoon: een Afrikaans slaginstrument dat lijkt op de Europese xylofoon. Voor kinderen is er speciaal een kinderatelier. De einduitvoering vindt plaats op het 18e eeuwse Witte Kasteel van Loon op Zand.

Inschrijven

Het ZomerAtelier is te boeken met het hele gezin, maar is al even geschikt voor individuen. Inschrijving sluit op 1 juli. Meer informatie staat op de facebookpagina ZomerAtelier Loon op Zand of is op te vragen via info@zomeratelier.nl.