Zomers nieuws: dit weekend opent het gloednieuwe stadsstrand Beachy

stadsstrand tilburg

We hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat: een stadsstrand in Tilburg. Vanaf dit weekend kunnen we weer in eigen stad met de voetjes in het zand, want zaterdag 11 juli opent om 12:00 uur het gloednieuwe Beachy aan de Smariuskade. Niet alleen voor dit jaar, maar voor drie zomers lang. 

Door corona liep de opstart wat vertraging op, maar het is initiatiefnemer Tim Frenken tóch maar mooi gelukt. En het zat hem niet bepaald mee: zo werd de stretchtent geteisterd door een storm, werden de ruiten ingeslagen van de SRV-wagen en gingen er zelfs mensen met zijn palmbomen vandoor. Omdat er geen grote evenementen zijn en de opening werd verschoven van mei naar juli, is er daarom ook een crowdfunding om het project financieel een steuntje in de rug te geven.

Dit kun je verwachten

Wat je van Beachy kunt verwachten? Eigenlijk alles wat bij een goede strandtent hoort, plus een beetje extra: een horecazaak, beach yoga, singer-songwriters, een openluchtbioscoop, maar ook een NK zandkastelen bouwen, silent disco en een kampvuur waar je heerlijk kunt chillen. Verder is de midgetgolfbaan volgens Frenken ‘de meest gestoorde van heel Europa’. Zo zijn er glow-in-the-darkholes, een burg en een beekje met een reuzenrad.

Op het terrein kun je trouwens ook terecht bij drie foodtrucks: saté en grill, streetdogs en een vegan tentje. En dan nog de feestjes, want dit is nog wel even het benoemen waard. Zo worden er binnenkort allerlei sitdown festivals georganiseerd van onder andere Disco Snolly en Rewind Amsterdam.

Meer over Beachy

Dat Beachy er vet uit gaat zien, mag duidelijk zijn. De bouwers van het project zorgden eerder al voor festivaldecors voor onder andere Mysteryland. Voor Beachy maakten ze dan ook een supertoffe entree. Vanaf dit weekend kunnen we dus volop genieten van Beachy. Nadat ze van maandag 13 t/m 16 juli na een weekend proefdraaien weer even de deuren sluiten om de puntjes op de i te zetten. Vanaf het feestweekend (vanaf 17 juli dus) zijn ze dagelijks geopend is van 12:00 uur tot 00:00 uur. Het precieze adres is Goirke Kanaaldijk 44, parkeren kan op het eigen terrein en de entree is gratis. Check voor evenementen en de laatste updates zeker ook hun facebookpagina.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, overnachten, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.