Zonnige afsluiting Week van de fiets Tilburg 2009

Van 26 april tot en met 3 mei jl. stond in het centrum van Tilburg de fiets centraal. In opdracht van de gemeente Tilburg organiseerde wijdoendingen dit jaar de Week van de Fiets met als doel het gebruik van de fiets in Tilburg te stimuleren.

Stap op
Op 3 mei eindigde de Week van de Fiets met de grote Opstap-dag. Geïnteresseerden konden een korte tocht rijden door de binnenstad op speciale fietsen, zoals bakfietsen en elektrische fietsen. Zo kon men vrijblijvend de uitgebreide mogelijkheden van fietsvervoer ervaren. De tocht werd ondersteund door speciale vragen over het Tilburgse fietsbeleid. Door de vragen juist te beantwoorden kon men tevens een hypermoderne Chopper Bike winnen.

Tijdens deze gezellige dag waren de terrassen op het Pieter Vreedeplein voor het eerst dit jaar weer vanaf twaalf uur 's middags geopend en ontstond er door diverse activiteiten en live muziek een gezellige sfeer.

Andere activiteiten gedurende de Week van de Fiets waren een Wereldrecordpoging Fietsbel bellen en diverse uitdeelacties van fietsattributen zoals fietsbellen, fietstassen en fietsverlichting. Tevens is er een spectaculair kunstwerk van fietsen gemaakt op het Pieter Vreedeplein, de Wall of Frame.