FAQ in Tilburg: status Mango, rustige plekjes in Tilburg en ideale plekken om te studeren

mango

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week behandelen we een aantal vragen die werden gesteld via Instagram

Komt de Mango weer terug in Tilburg?

Het was even balen voor de shopaholics onder ons: de Mango sloot begin dit jaar haar deuren aan het Pieter Vreedeplein. Maar hoe zit het nu met de winkel? Komt deze modeketen weer terug naar Tilburg? Helaas is er nog niet veel over bekend. Mango Nederland geeft aan dat ze alleen op de hoogte zijn van de winkels die weggaan en niet van de winkels die erbij komen.

Echter, in een artikel van 1 augustus 2018 op retailtrends.nl laat Cees de Jong, expansiedirecteur van Mango Nederland, Duitsland en Oostenrijk, weten dat Mango wél terug komt in Tilburg. Hij zei hierover: “We openen tegenwoordig winkels van zeshonderd tot duizend vierkante meter, zoals in Amsterdam, Hilversum en Breda.” Hoe lang het nog duurt voordat een mega Mango naar Tilburg komt, is nog niet bekend. Het is dus nog even spannend!

Waar vind je rustige plekken in Tilburg?

Ook een vraag die gesteld werd via Instagram. Want naast al het harde werken en socializen in Tilburg is het ook wel fijn om een keer lekker rustig te kunnen chillen. Maar waar kun je dat nou het beste doen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

(1) Parken: Als eerste kun je denken aan alle parken die de stad tot zijn beschikking heeft. Van het Leijpark, de Muzetuin tot het Stadspark en het Wilhelminapark. Hier kun je lekker op een bankje chillen of je hoofd leeg maken door te wandelen in het park. Benieuwd naar een volledig overzicht? Bekijk dan even dit artikel.

(2) Bossen: Verder heeft Tilburg ook nog super mooie bossen waar je lekker uit kunt waaien. De Warande is een goed bos om hard te lopen, een flinke wandeling te maken of een kopje koffie te drinken bij Grotto. Keuze genoeg dus! Verder zijn er ook nog het Wandelbos, het Reeshofbos en als je richting Loon op Zand rijdt is er ook nog het Noorderbos. Ook een aanrader: de rust en kalmte opzoeken in Moerenburg.

(3) Piushaven: Bij de Piushaven kun je lekker uitwaaien aan het water. Neem je picknickkleed mee en geniet van het uitzicht. Verder zitten er ook genoeg horecatentjes waar je lekker kunt lunchen of dineren.

Wat zijn de beste plekken om te studeren buitenshuis?

Tilburg is een studentvriendelijke stad. Naast het feesten moet er natuurlijk ook gestudeerd worden. Heb jij thuis teveel afleiding? Dan zijn er genoeg plekken waar je met gratis WIFI kunt studeren.

(1) Bibliotheek: In de Bibliotheek kun je met gratis WIFI uitstekend studeren. Boven staan genoeg tafels waar je samen of alleen aan kunt zitten en het is er altijd rustig. Ook heb je beschikking tot alle boeken. Ze zijn doordeweeks van 09.00 tot 21.00 uur open en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

(2) Gianotten Mutsaers: Naast dat Gianotten Mutsaers kasten vol met boeken en tijdschriften heeft, hebben ze ook een leuke lunchroom waar je kunt zitten om te studeren. De sfeer is erg fijn en het is ondanks de drukte van de Emmapassage erg rustig.

(3) BANK15: Ook BANK15 is een ideale plek om te studeren. Naast dat er verschillende horecazaken gevestigd zitten, beschikken ze ook tot vergaderruimtes en kantoorruimtes. De vergaderruimtes kun je huren van 2 tot 75 personen, als je bijvoorbeeld met je project/studiegroep ergens wilt gaan zitten. Ook dient het bedrijf als een inspirerende ruimte waar jij je kunsten kwijt kunt. Bouw je eigen podium en exposeer je talent!

(4) Lunchcafé Nieuwland: Bij Lunchcafé Nieuwland kun je terecht voor een heerlijke lunch of iets zoets. Buiten dat je daar dus erg lekker kunt lunchen, is er ook genoeg ruimte om te studeren en studiegenoten te ontmoeten. Een top plek dus!

Wil je meer Tilburgse studententips? Bekijk dan even dit artikel!

FAQ in Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.