Nieuws

Let op! Dit artikel is al 63 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Golf Club Prise d’Eau doneert 4.000 euro aan Tilburgs kinderontbijtproject Dikke Mik

Tijdens haar jaarlijkse Koppel- en Teamdagen heeft Golf Club Prise d’Eau 4.000 euro opgehaald voor het Tilburgse kinderontbijtproject Dikke Mik. Angeline Koster, medeorganisator van het ledenevenement bij Prise d’Eau overhandigde vandaag de cheque aan Frans van Blitterswijk, projectleider van Dikke Mik. Ook het statiegeld van de petflessen van het evenement, zo’n 150 euro wordt aan Dikke Mik gedoneerd.  

Het initiatief

Dikke Mik is een initiatief van de Johan Stekelenburg Stichting en ContourdeTwern en wordt ondersteund door partners XPect Primair, De Vonk, GGD, gemeente Tilburg en Rabobank. De betrokken partijen binnen Dikke Mik vinden het belangrijk dat elk kind een goede start krijgt en gezond en met gelijke kansen kan opgroeien. Een voedzaam ontbijt is daarin ondersteunend. Daarom gaat Dikke Mik vanaf dit najaar voor een groep basisschoolleerlingen en hun ouders gedurende een langere periode dagelijks een gezond ontbijt verzorgen. In die pilot lopen vier basisscholen mee. Per basisschool nemen veertig leerlingen deel.

Frans van Blitterswijk

Frans van Blitterswijk, één van de initiatiefnemers en projectleider van Dikke Mik, is erg blij met de geweldige donatie. “In Tilburg zijn ruim tweeduizend kinderen die dagelijks zonder ontbijt naar school gaan. Vaak komt dat doordat er geen geld voor is. Een van de bijkomende gevolgen is dat kinderen minder presteren op school; ze kunnen zich simpelweg minder goed concentreren. Door ouders en kinderen gedurende langere tijd te ondersteunen met een ontbijt, en hen de positieve effecten van een gezonde start te laten ervaren, werken we samen toe aan een beter perspectief voor die kinderen en hun ouders. Met dit enorm gulle gebaar van de leden van Prise d’Eau kunnen we daarin hele mooie stappen maken,” aldus Frans Blitterswijk.

Angelina Koster

Angeline Koster van Golf Club Prise d’Eau: “Ieder jaar koppelen we een goed doel aan ons ledenevenement; dit jaar hebben we voor Dikke Mik gekozen. Het is een aansprekend, lokaal initiatief dat we in de breedste zin ondersteunen. De combinatie armoede en kinderen is schrijnend. We gunnen alle Tilburgse kinderen een goede, gezonde start en zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit onderschatte probleem. Na de sluiting van het evenement hebben zich overigens nog twee donateurs gemeld van wie er één zich zelfs voor 2.000 euro aan het project heeft verbonden. We hopen dan ook van harte dat deze golfbeweging zich gaat voortzetten en roepen alle Tilburgers op dit prachtige project te ondersteunen,” aldus Angelina de Koster.

Extra info

Mensen die meer informatie over kinderproject Dikke Mik willen of een donatie willen doen, kunnen contact opnemen met Frans van Blitterswijk, projectleider Dikke Mik via fransvanblitterswijk@contourdetwern.nl of 06 57 58 03 79.