Nieuws

la poubelle
Let op! Dit artikel is al 674 dagen oud en wellicht niet meer relevant

La Poubelle viert 40-jarig jubileum en Nationale Kringloopdag dit weekend

Het is dubbel feest op zaterdag 6 oktober bij Kringloopbedrijf La Poubelle. Niet alleen vieren ze de 10e Nationale Kringloopdag, ook viert La Poubelle dit jaar haar 40-jarig jubileum! La Poubelle is vanaf 10:00 uur geopend.

Programma bij La Poubelle

Tijdens deze dag kun je een kijkje achter de schermen nemen in de winkels in Tilburg, Goirle en Rijen. En wie jarig is trakteert! Op alle locaties krijg je 40% korting en natuurlijk is er gratis koffie, thee en ranja met iets lekkers. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen.

40 jaar La Poubelle

La Poubelle was een van de pioniers op kringloopgebied: in 1978 begon het als magazijn voor de goederen die Pater Poels van burgers uit Tilburg kreeg. Deze spullen waren voornamelijk bestemd voor dak- en thuislozen. In de loop der jaren breidde La Poubelle het aantal activiteiten aanzienlijk uit. Naast het aanbieden van tweedehands goederen werd ook het verschaffen van werk een belangrijk doel. Mensen die elders niet terecht konden, kregen er een kans. En dat is vandaag de dag nog steeds zo. Bij La Poubelle bestaat ruim 90% van de medewerkers uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of vrijwilligers. Per jaar zijn dat meer dan 450 mensen.

100%Kringloop!

Tijdens de nationale kringloopdag lanceert de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN), waarbij La Poubelle is aangesloten, het nieuwe paraplumerk 100%Kringloop!. Vanaf nu hangen de bordjes 100% Kringloop! op de gevel van alle aangesloten winkels. Daarmee onderscheiden deze winkels zich van andere kringloopwinkels.

100% mens en milieu

Een 100% Kringloop!-winkel staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en biedt werkplekken voor mensen voor wie het lastig is om een reguliere baan te vinden. Een andere belangrijke doelstelling van een 100%Kringloop!winkel is het hergebruiken van spullen en materialen, wat een stuk beter voor het milieu is dan recyclen of nieuw produceren. Een 100% Kringloop!-winkel zamelt per jaar gemiddeld 100.000 kilo textiel en 430.000 kilo huisraad in, bij La Poubelle liggen die aantallen meer dan 3 keer zo hoog! Door spullen nog een tweede, derde of vierde leven te geven, zorgen kringloopwinkels voor een vermindering van de afvalberg. Van de 139 miljoen kilo aan goederen die de 100% Kringloop!-winkels per jaar ophalen, wordt 38 procent opnieuw verkocht of hergebruikt. Nog eens 41 procent wordt gerecycled. Dit komt dus niet op de afvalberg en dat scheelt 105 miljoen kilo CO₂-uitstoot. Dat staat gelijk aan bijna 58.000 voetbalvelden aan bos.

Reageer op dit bericht