Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1525 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse binnenstad blijft in ontwikkeling: de veranderingen op een rij

Tilburg is momenteel in extase. Vorige week openden Hudson’s Bay, HEMA en Costes de deuren en dat zorgde ervoor dat het extreem druk was in de binnenstad afgelopen dagen. Eerder gingen Rojami’s en Tumble ’n Dry al open. Maar er zijn nog veel meer mutaties in de binnenstad. 

Nieuwe winkels

De dag begon vandaag met goed nieuws van het Brabants Dagblad. Aan het Stadhuisplein is een pepernotenwinkel geopend met maar liefst vijftig verschillende smaken.

Mannen die er graag goed bij lopen kunnen hun hart ophalen in de Willem II straat, waar STUEN Store is geopend. Aan het roer van de one-stop-shop staan de jonge ondernemers Mark Voets en Martijn Mutsaers. Je vindt er merken als Samsoe & Samsoe, Wood Wood, Edwin Denim en Stutterheim.

Niet helemaal nieuw, maar wel verhuisd en iets veranderd qua concept is Sissy Boy. De lifestylewinkel is nu dubbel zo groot en staat vooral in het teken van fashion, design en lifestyle. Op de plek waar het café van Sissy Boy was gevestigd, opent binnenkort Coffee Fellows. Op de oude plek van de winkel zit nu een outlet. Er wordt nog gezocht naar een permanente invulling. Als je dan toch in de binnenstad aan het winkelen bent en zin hebt in een broodje, loop dan vooral naar het nieuwe Brood en Beker. In het zaakje naast de Frietboetiek kun je terecht voor verse broodjes en sapjes voor een betaalbare prijs!

Horeca

Niet alleen qua winkels is er een hoop veranderd in het centrum. Zo maakte Vivian Choo plaats voor tapasrestaurant Grill-ig en opende Nederlands’ eerste couscousbar in het Dwaalgebied. Ook Club Fix onder het Pieter Vreedeplein draait inmiddels op volle toeren in de weekenden. Afgelopen weekenden traden onder andere Boef, Sevn Alias, Frenna en Mula B op.

Ook de Heuvelring is in beweging. Zino Live maakt waarschijnlijk vanaf begin oktober plaats voor PKHS (Het Pakhuis). De technoclub heeft drie verdiepingen en biedt plaats aan 1200 bezoekers. Dan zijn er ook nog een aantal veranderingen aan de Korte Heuvel. Café Babbus heeft namelijk plaatsgemaakt voor borrelbar Leonardo en Miss Bien Chanternel opent officieel begin oktober.

Nog een primeurtje in Tilburg deze maand: de stad heeft haar eerste hotdogbar. Inderdaad niet in de binnenstad, maar wel noemenswaardig: aan de Korvelseweg opende Dwars onlangs haar deuren. Op het menu vind je onder andere een hotdog met Schrobbelèrstroop. Mag je niet missen!

We sluiten af met een nieuwkomer aan het Pieter Vreedeplein. Binnenkort opent naast ijssalon Crostino Johnny’s Burger Co. De burger company is opgericht in 2011 en is de snelst groeiende hamburger take away & delivery formule van Nederland. Tilburg is de tweede Brabantse vestiging van het bedrijf.

Reageer op dit bericht