Tilburgse food truck verovert Nederland en België

In december 2014 schreef ze haar ondernemersplan, in juni is ze verkozen tot Rabo starter van het kwartaal en deze zomer stond ze met haar food truck op verschillende festivals in Nederland en België. Wij spraken Lotte van den Anker over haar bedrijf De Melksnor, het afgelopen zomerseizoen en de toekomstplannen.

Liefde voor eten & drinken

Lotte studeerde culturele maatschappelijke vorming op Fontys Tilburg. Na haar studie ging ze als decaan aan het werk op het Zwijsen College in Veghel. Toch kwam ze uiteindelijk weer terug naar Tilburg en ging ze als studiecoach aan de slag bij De Nieuwste School.

Al snel kwam Lotte tot de conclusie dat ze voor haarzelf wilde beginnen en zich ging richten op eten en drinken. ”Ik begon eerst met Cook-A-Lot, een foodblog die ik zelf bijhield. Daarna ging ik pop-up diners organiseren in de boomgaard van mijn moeder of bij mensen thuis,” vertelt Lotte. Ook dacht ze er een tijdje aan om een winkel op te zetten, totdat ze door haar moeder werd getipt over mobiele food trucks. Vanaf dat moment was ze verkocht en begon ze met haar eigen bedrijf: De Melksnor.

Iets met Yogurt: de Melksnor

In februari nam Lotte ontslag bij De Nieuwste School en kocht ze haar food truck; een Citroën HY uit 1970 die voorheen werd gebruikt als ambulance in Frankrijk. ”Mijn vader zag de wagen langs de straatkant in Schijndel staan en wist dat ik precies zo’n wagen wilde. Uiteindelijk heeft hij aangebeld bij die mensen en bleek dat we de truck konden kopen.”

melksnor

Het concept van de Melksnor stond al voordat ze haar food truck kocht. Lotte werkt met twee concepten, eentje in de zomer en eentje in de winter. Zo kun je in de zomer genieten van heerlijke frozen yoghurts of yoghurt met een heerlijke topping. Mocht het slecht weer zijn in de zomer heeft Lotte een ‘slechtweerconcept’ zoals ze het zelf noemt. Je kunt dan ook tosti’s krijgen. In de winter kun je natuurlijk ook yoghurt krijgen met winterse ingrediënten als stoofperen. Daarnaast richt Lotte zich in de winter op soep en stoof.

Hoe Lotte het algehele concept omschrijft: ”Hollandse keuken van Hollandse bodem. Wij maken gebruik van eerlijke en biologische streekproducten en werken samen met lokale bedrijven. We willen dat mensen bewust genieten van eten. Zo willen we bijdragen aan een rooskleurigere wereld”. Daarnaast is de Foodtruck slechts een onderdeel van het bedrijf. De Melksnor verzorgt ook catering voor particulieren en bedrijven.

Kris kras door Nederland en België

Inmiddels rijdt De Melksnor kris kras door Nederland en België. Zo stond ze dit jaar onder andere op Festival Mundial en Smaak Karavaan in haar thuisstad Tilburg. Maar wie denkt dat haar bereik stopt in Tilburg heeft het mis; zo stond ze namelijk ook op Rollende Keukens in Amsterdam en Pukkelpop in België.

Haar bucketlist? ”Ik wil volgend jaar terug naar Pukkelpop en zou ook graag Rock Werchter meepakken. Regionaal lijkt het me super tof om op Best Kept Secret en Paaspop te staan. En wat me ook echt super tof lijkt: Oerol op Terschelling.”

Gelukkig hoeft Lotte in de winter niet stil te zitten. ”Ik ben vannacht teruggekomen van Night of The Proms in Ahoy, sta binnenkort op de Swan Market en ben op 11 december op een evenement van 3FM in ’s Hertogenbosch te vinden.”

Toekomstplannen

Lotte zou in de toekomst graag met nieuwe concepten in meerdere food trucks gaan werken. Daarnaast is ze bezig met het realiseren van een bedrijfskeuken in Schijndel om ook de catering binnen De Melksnor grootser aan te pakken.

Ook is ze bezig met het opzetten van lokale samenwerkingen. ”We zijn nu bezig met het bundelen van de krachten van meerdere food trucks in Tilburg en de regio. Zo willen we een totaalpakket bieden aan bedrijven en festivals,” zegt Lotte.

De Melksnor op je werk of bij je thuis?

Rondom de feestdagen is het ook mogelijk om De Melksnor bij je bedrijfsborrel te laten cateren bij jou op je werk. Wil je De Melksnor op je bedrijfsborrel of zelfs bij je thuis? Stuur dan eventjes een mailtje info@de-melksnor.nl.