Nieuws

Joris' kerstboom
Let op! Dit artikel is al 414 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Warme Kerst in Bibliotheek Wagnerplein en Berkel-Enschot met Joris’ Kerstboom

Wie zet jij in het licht? Dat is de bekende vraag van het tv-programma Joris’ Kerstboom. Presentator Joris Linssen nodigt mensen uit om een bijzondere boodschap voor iemand in de kerstboom te hangen. Ook in bijna 200 bibliotheken in Nederland staat in december een speciale Joris’ Kerstboom. Bibliotheekbezoekers mogen daarin een mooie kerstgedachte voor een dierbare hangen. In Tilburg doen de Bibliotheek Berkel-Enschot en de Bibliotheek Wagnerplein mee.

Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers in deze twee bibliotheken een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kan een reddende engel worden bedankt of een hechte vriendschap gevierd. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt in de Bibliotheek zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst.

Joris’ Kerstboom in de Bibliotheek

Tijdens de service-uren (www.bibliotheekmb.nl/vestigingen) is er in de Bibliotheek een medewerker aanwezig om te helpen met het opschrijven van je kerstgedachte en om een luisterend oor te bieden. Op alle andere tijdstippen kun je in de Bibliotheek ook zelf een boodschap in de boom komen hangen.

Met Joris Linssen in gesprek

In de week van 14 december is op NPO2 dagelijks het tv-programma Joris’ Kerstboom te zien, waarin Joris Linssen ook een verrassingsbezoek zal brengen aan een aantal Bibliotheken in Nederland om het gesprek aan te gaan met bibliotheekbezoekers.

Reageer op dit bericht