Nieuws

pop-up restaurant
Let op! Dit artikel is al 399 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zeven studenten openen pop-up restaurant voor goede doel

Eind deze maand openen zeven studenten een pop-up restaurant in Tilburg. Het restaurant gaat van 26 tot en met 9 februari open in De Bijsterstede, een woonzorgcentra van De Wever. Het geld dat de studenten in de dertien dagen dat het restaurant geopend is ophalen, komt volledig ten goede aan een bijenproject in Oeganda. 

Menu pop-up restaurant

Het pop-up restaurant draait volledig op vrijwilligers. Op de menukaart is voor ieder wat wils te vinden. Van spareribs tot een visburger en van een geitenkaas taartje tot een pompoensoep; het staat op het menu.

Voor een voorgerecht betaal je €4,- of €5,-. Een hoofdgerecht eet je al vanaf €10,- en voor €4,- voeg je een nagerecht aan je diner toe.

Goede doel

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het bijenproject in Oeganda. Dit project zet zich in voor zelfredzaamheid van gemeenschappen in Oeganda. Zo worden er trainingen gegeven aan imkers zodat zij hun honingproductie kunnen vergroten en een grotere afzetmarkt creëren.

Doordat imkerijen weinig grond nodig hebben en er een gunstig klimaat heerst, is honing een aantrekkelijk product om te maken en verkopen. Op deze manier kan de lokale gemeenschap uit armoede ontsnappen. De studenten hopen €15.000,- in te zamelen.

Reserveren

Het pop-up restaurant is van 26 t/m 9 februari van maandag t/m zaterdag geopend. De openingstijden zijn van 18:00 – 23:00 uur en reserveren kan via de website.

Reageer op dit bericht