Laden Evenementen

Anouk in Wonderland: Benefiet concert Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Informatie
Datum:
23 april 2022
Tijd:
19:00 tot 23:00
Prijs: €30

Wat als iedere dag nieuw is? Elke plek, elk karakter, elk gesprek is een magische ervaring: soms verrassend, soms beangstigend. En steeds opnieuw onthoud je die ervaring maar een paar minuten. Zo is dat voor Anouk Kamp. Ze geeft je een kijkje in haar wonderlijke wereld in de voorstelling Anouk in Wonderland op 23 april in theater Tiliander in Oisterwijk. De opbrengst van de voorstelling gaat naar NAHuis Tilburg. Lees snel verder.

Iedereen kent de boeken of de Disney-film wel: Alice in Wonderland. Als Alice op een dromerige dag ‘down the rabbit hole’ valt, worden lezers meegenomen naar een wereld vol verwondering. Deze wereld kent Anouk als geen ander. Tijdens Anouk in Wonderland spelen Anouk en amateurmusici samen met professionals een fantasierijke voorstelling rond Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) door de bril van Anouk. William Schaffels maakt de muziek, Monique Zijp tekent voor de regie, daarnaast zijn saxofonist Cameron Millar en Marjon Dries met leden van Popkoor Prestige betrokken. Jonge talenten Silke Dekkers en Serge Gruson dragen ook een steentje bij.

Een goed gevoel

Op haar 28e kreeg Anouk een hersenbloeding. Hierdoor onthoudt ze alles maar enkele minuten. Nieuwe gezichten, namen, verjaardagen: Net zoals voor Alice, gaat er bij Anouk geen dag voorbij zonder verrassingen. Elke dag is een wonderland. Anouk: “Sinds mijn hersenbloeding blijft van alles wat ik meemaak maar heel weinig hangen. Ik leef bij het moment. Dat is intens, omdat ik weet dat het daarna weg is. Bij muziek is het anders. Muziek blijft wel namelijk wél hangen en geeft me een goed gevoel. Voor mij betekent muziek synergie … 1 + 1 = 3! Muziek is laten zien dat ik er ook ben en er mag zijn!”

NAHuis

De opbrengst van de voorstelling gaat naar Stichting NAHuis in Tilburg. Dit is een rustige en gastvrije plek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Vijf dagen in de week ontvangt het NAHuis bezoekers, en biedt hen mogelijkheden om te ontmoeten, te ontspannen en te ontplooien. Er zijn diverse activiteiten in de ochtend en de middag, en elke dag wordt een versbereide lunch geserveerd. Bezoekers en mantelzorgers vinden er een ‘eigen huis’ waar ze ondersteuning krijgen bij het (opnieuw) ontwikkelen van hun talenten en begeleiding krijgen bij de wirwar van regelingen en instanties. Het NAHuis is gevestigd aan de Generaal Smutslaan 206 in Tilburg. Anouk in Wonderland wordt bovendien ondersteund door partner Academy of Music and Performing Arts (AMPA).

Meer informatie

Een kaartje voor het benefietconcert kost je € 30,- en kun je hier bestellen. EELT Theatercollectief zamelt met deze voorstelling middelen in om mensen zoals Anouk te ondersteunen in hun creativiteit zodat kunstdeelname voor mensen met NAH beter mogelijk wordt. Er zijn twee voorstellingen, om 19.00 uur en om 21.00 uur op zaterdag 23 april in theater Tiliander in Oisterwijk. Een voorproefje? Bekijk hier de trailer die in december in het Oude Kerkje van Middelbeers is opgenomen.