Laden Evenementen

Concert: Net King Cole Trio bij Het Witte Kasteel

Informatie
Datum:
13 februari 2022
Tijd:
11:00 tot 13:00
Prijs: €15,

Van 1936 tot 1945 vormde Nathaniel Adams Coles, samen met gitarist Oscar Moore en Wesley Prince op contrabas, het Nat King Cole trio. In 1943 nam hij het nummer ‘Straighten Up and Fly Right’ op, dat zijn eerste nationale hitsong werd. Het nummer baseerde hij op een van de preken van zijn vader en een volksverhaal. Er volgden nog vele grote hits voor het trio. Lijkt het jou leuk om ze eens live te zien? Dat kan! Lees snel verder voor alle info.

Herleving

Het Net King Cole Trio zorgt voor een herleving van jazzmuziek in de stijl van dit legendarische trio uit de jaren 30-40. In eenzelfde bezetting met piano, gitaar en contrabas (maar zonder drums), hier en daar aangevuld met tenor saxofoon, worden ballads en swingnummers uit deze periode afgewisseld met bekende Nat King Cole standards zoals ‘Route 66’, ‘Unforgettable’, ‘Hit that Jve Jack’, ‘L.O.V.E’. en meer. Het Net King Cole Trio brengt lichte luistermuziek, melodieuze  songs met de sfeer van weleer in een eigen jasje.

Samenstelling

The Net King Cole Trio bestaat uit:

  • Toon Keijzer – piano/vocal
  • Richard van de Pol – gitaar/vocal/tenorsax
  • Ad Gehring – contrabas

Extra informatie

Lijkt het jou leuk om naar dit evenement te gaan? Meld je dan gemakkelijk aan via de website. De kaarten kosten €15,- en personen onder de 18 jaar betalen slechts €10,-. De voorstelling start deze dag om 11:00 uur.