Laden Evenementen

Lezing Natural Skills door Janine Schimmelpenninck bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
19 mei 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis

Janine Schimmelpenninck geeft een lezing over haar boek Natural Skills bij Gianotten Mutsaers op donderdag 19 mei om 19.30 uur.

Natural Skills

Natural Skills gaat over het behoud van natuurlijk, mentaal welzijn. Het uitgangspunt daarbij is dat we als mens – ook psychologisch – allemaal hetzelfde zijn gebouwd. Voor alles dat we denken, voelen en doen geldt een universeel ‘waarom’ en een universeel ‘hoe’. Het ‘waarom’ is onze natuurlijke geaardheid: gelukkig, vrij en verbonden willen zijn. Het ‘hoe’ gaat over de wijze waarop onze geest van nature opereert om dit verlangen te verwezenlijken: onze natural skills. Het boek is een pleidooi voor zelfredzaamheid én verbondenheid. Twee thema’s die actueler zijn dan ooit.

Mentaal welzijn is geen vanzelfsprekendheid in een wereld waarin stress en haast regeren. Een wereld die steeds meer is gaan lijken op een psychologische jungle en dagelijks veel van ons vergt. Overleven in deze dynamische omgeving vraagt om kennis en kunde van je innerlijke natuur. Deze innerlijke natuur is – net zoals de natuur buiten om ons heen – niet chaotisch en onderhevig aan natuurlijke functies (wetten). Als je deze leert kennen, wordt je leven vanzelf eenvoudiger en de wereld een veiliger plaats. Dit boek geeft je inzage in de wijze waarop je innerlijke natuur functioneert. Je leert op een praktische manier je mentale welzijn te borgen.

Dirk de Wachter over het boek: “Wat een genoegen om te lezen dat we mogen vertrouwen op onze veerkracht. De meeste mensen komen behoorlijk door het leven, ook door de moeilijke dagen. In dit boek staat wat we eigenlijk wel weten, maar wat we soms vergeten in een drammerige wereld.”

Janine Schimmelpenninck is doctorandus in de Politiek-Sociale wetenschappen met een specialisatie in Medische Antropologie (UVA).Zij is auteur en grondlegger van de Natural Skills psychologie. In haar nieuwste boek Natural Skills – een natuurlijke kijk op de psychologie laat zij zien hoe mentaal welzijn het natuurlijke gevolg is van meebewegen met je psychologische natuur. Naast haar schrijfwerk geeft Janine meerdere trainingen over het thema waaronder de Leergang Natural Skills.

Meer informatie

De lezing is gratis toegankelijk, reserveren is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl.