Laden Evenementen

Top van kunstrijders in actie tijdens de Challenge Cup & NK Kunstrijden 2022 in Tilburg

Informatie
Datum:
24 februari 2022 00:00
-
27 februari 2022 00:00
Prijs: €6,50

Het IJssportcentrum in Tilburg is van 24 tot en met 27 februari 2022 het toneel van de Challenge Cup & NK Kunstrijden. Dat is het grootste kunstschaats-evenement in Nederland. Het evenement verhuist van Den Haag naar Tilburg, in ieder geval voor de komende drie jaar. Tijdens de Challenge Cup krijgen aanstormende talenten de kans om zich op wereldwijd niveau te meten aan andere kunstrijd(st)ers. Deze editie wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

Hoger niveau

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil het kunstrijden in Nederland naar een hoger niveau tillen. Met de verhuizing naar Tilburg hoopt de KNSB een nieuwe impuls te geven aan de Challenge Cup. In Tilburg zijn veel actieve kunstrijders en in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg kan het kunstrijden breed onder de aandacht worden gebracht.  “Geweldig dat we de kunstrijders van Tilburg én daarbuiten de komende drie jaar in onze stad mogen verwelkomen voor de Challenge cup en het NK Kunstrijden. Passie, prestatie en plezier gaan doorgaans hand in hand en daar bieden deze evenementen alle ruimte voor,” aldus Rolph Dols, wethouder Sport in Tilburg.

Combinatie

Dit jaar wordt de Challenge Cup gecombineerd met het NK Kunstrijden. Vorig seizoen kon dat helaas niet doorgaan vanwege de coronapandemie, waardoor de Challenge Cup in 2022 een bijzondere editie belooft te worden. Of er dit jaar publiek welkom is, is afhankelijk van de geldende corona-maatregelen.

Lindsay van Zundert

Tijdens de voorgaande editie van de Challenge Cup plaatste Lindsay van Zundert zich voor het WK en zette daar een historische Nederlandse prestatie neer. Lindsay deed dit jaar als eerste Nederlandse kunstrijdster sinds 46 jaar mee aan de Olympische Spelen in Beijing.

Dit jaar

Of Lindsay dit jaar weer deelneemt aan de Challenge Cup is nog onbekend. Dit jaar bereiden kunstrijd(st)ers als Sota Yamamoto en Stanislava Molchanova zich tijdens de Challenge Cup voor op het WK Kunstrijden. Ook komt de Finse Jenni Saarinen in actie tijdens de Challenge Cup, zij nam dit jaar net als Lindsay deel aan de Olympische Spelen in Beijing.

Extra informatie

Voor extra informatie over deze evenementen bezoek je gemakkelijk de website. Let op: de laatste tickets zijn nu in de verkoop!