Gastrobar RIX

RIX.jpg
Informatie
Adres:Piusplein 6
Geopend vanaf 10:00
Over Gastrobar RIX

Gastrobar RIX (lunch – diner – borrel) is een heerlijke hotspot aan het Piusplein. Toffe lunchgerechten, de lekkerste cocktails en hoogwaardige dinergerechten in een modern jasje. Hier kun je zowel op binnen als op het verwarmde buitenterras van genieten. Bij Gastrobar RIX staan ze voor het culinair verwennen van hun gasten. Op een moderne, laagdrempelige en sfeervolle manier. En natuurlijk met een persoonlijke (en gezellige) touch!

Laagdrempelige sfeer

Een bistro anno 2019, wat moet je je daarbij voorstellen? “Ik noem het casual dining met hoogwaardige en moderne gerechten. Wij willen wel een laagdrempelige sfeer neerzetten,” vertelt Ricky. “Als ik ergens uiteten ga en ik zie wit linnen op tafel liggen, dan ben ik meteen bang om een vlekje te maken. Dat stijve gevoel, dat willen we niet.”

“Je zult hier geen saté of burger op de kaart zien staan. We werken met seizoensgebonden producten en daarnaast leggen we graag de focus op de beleving van het gerecht. Bijvoorbeeld met rook die live aan tafel uit een potje komt. Of pasta die in een grote Parmezaanse kaas wordt geflambeerd en aan tafel op je bord wordt geschept.

Foodpairing

Ook foodpairing is een belangrijk onderdeel van Gastrobar RIX. “We geven graag bijzondere suggesties voor food in combinatie met drank. En dan niet alleen bier of wijn, maar ook whisky’s, cocktails of bijvoorbeeld homemade lemonade. Deze drankjes kunnen namelijk ook écht iets toevoegen aan een gerecht.” Zo serveren ze ook verschillende menu’s waar iedere gang met een bijpassende drank geserveerd wordt. Om de smaken van zowel het eten als het drinken te versterken.

 

Openingstijden
 • Maandag :
  10:00 - 00:00
 • Dinsdag :
  10:00 - 00:00
 • Woensdag :
  10:00 - 00:00
 • Donderdag :
  10:00 - 00:00
 • Vrijdag :
  10:00 - 01:00
 • Zaterdag :
  10:00 - 01:00
 • Zondag :
  10:00 - 00:00