44 Tilburgse evenementen krijgen subsidie in 2023, waarvan vijf nieuwkomers!

De gemeente Tilburg heeft 44 aanvragen voor een evenementensubsidie toegekend voor 2023. Er is een bedrag beschikbaar van 871.600 euro; fors meer dan in 2022. Dat bedrag is exclusief het budget voor 12 organisatoren die meerjarensubsidie krijgen en het budget studentenevenementen. Bij de 44 aanvragen zitten ook vijf nieuwkomers. Namelijk Festival Kumba Kamusha, Kleur het Stadsforum, Tilburgs Comedy Festival, Tweedehands het Festival en Wij zijn 13. 

Evenementenorganisatoren kunnen ieder jaar subsidie aanvragen. Met de evenementensubsidie wil de gemeente evenementen stimuleren die bijdragen aan verbinding, talentontwikkeling, goed zijn voor de economie en die nationaal of internationaal opvallen. Wethouder Maarten van Asten: “Door de evenementensubsidies een impuls te geven, willen we beeldbepalende evenementen die passen bij het DNA van onze stad naar een (nog) hoger niveau tillen. We vinden het belangrijk om nieuwe initiatiefnemers de kans te geven om een evenement te organiseren in Tilburg. Daarnaast vinden we de evenementen in de wijk belangrijk: kleinschalig en gericht op de mensen die in de directe omgeving wonen.”

Nieuwkomers en bekende namen

Naast de vijf nieuwkomers, krijgen een aantal typisch Tilburgse evenementen die beeldbepalend zijn voor de stad wederom een bijdrage: Kaapstad, Draaimolen en de Meimarkt. Onder de ontvangers van de evenementensubsidie zijn ook evenementen met een sterk wijkgericht karakter, waaronder Biezenmortel Bruist, Festival GloBe, Dorpsquiz Berkel-Enschot, Sint Job Pleinfeest, en Wilhelminapark viert de zomer.

Meer informatie

Wil je meer weten over de toekenning van de subsidies? Check dan deze website.