Nieuws

gastrobar rix
Let op! Dit artikel is al 197 dagen oud en wellicht niet meer relevant

5x lunch bij Gastrobar RIX; dé nieuwe culinaire aanwinst voor Tilburg

Het zal je vast niet ontgaan zijn; Tilburg is een nieuwe gastrobar rijker! Gastrobar RIX is nog maar een paar weken open en nu al hard op weg om een nieuwe favoriet te worden in de Tilburgse binnenstad. Want naast een geweldige avondkaart (zoals de RIXperience; een complete beleving met vijfgangendiner en bijpassende dranken) kun je bij RIX ook terecht voor de lunch. Ze zijn namelijk al vanaf 10 uur geopend. Ideaal om buiten de deur te ontbijten en/of lunchen dus!

Tekst en fotografie door: OAK Food

Gastrobar RIX is het nieuwe concept van Ricky Spijkers. Ricky, die al bij verschillende zaken op het Piusplein heeft gewerkt, heeft van jongs af aan al de droom gehad om een eigen horecazaak op te zetten.

Als je aan Ricky vraagt waarom je bij RIX moet lunchen is zijn antwoord simpel; “We hebben een moderne lunchkaart met kwalitatieve gerechten in een laagdrempelige omgeving. Het is meer dan alleen een broodje en een salade. Zo hebben we onder andere American pancakes (breakfast tip!), Eggs Benedict, pastrami brioche bun en een pulled oats sandwich. Maar ook serveren we de vertrouwde tosti in een RIX jasje.”

Klinkt goed dus! Bij het bespreken van de gerechten die we gaan fotograferen loopt het water al in mijn mond. Genoeg gepraat. Tijd voor de fantastische lunchgerechten. We lichten er 5 uit.

1. Peanut butter banana pancakes

Ben je gek op American pancakes, bananen en natuurlijk pindakaas? Dan is dit hét gerecht om te bestellen. Deze pancakes worden geserveerd met ahorn siroop en amandelschaafsel. A peanut butter pancake heaven!

2. Build your own salad

Eet je ook graag een salade als lunch, maar zit er altijd iets bij wat je eigenlijk niet lekker vindt, of mist juist net dat ene ingrediënt waar je zo gek op bent? Dan heeft RIX de oplossing; build your own salad. Op een speciaal kaartje kun je invullen wat je graag wilt als toppings op de basis salade. Vlees, vis, vega. Het kan allemaal. Op de foto is de salade met fried chicken te zien. De kip wordt een nacht in karnemelk gemarineerd om het extra mals te maken.

3. Crispy pork belly on steamed bun

Deze crispy pork belly on steamed bun (buikspek) is heel langzaam gegaard, zo’n 8/9 uur in de oven, en dat proef je! Als ’s nachts alles is opgeruimd, iedereen naar huis is en de keuken is gepoetst, gaat de buikspek de oven in op een lage temperatuur. De volgende dag wordt de pork belly uit de oven gehaald en afgeblust met soja miso dressing en afgetopt met kiemgroenten. Om je fingers bij af te likken!

4. Philly cheese steak

Bij dit lunchgerecht wordt gebruik gemaakt van de longhaas. Dit stukje vlees (wat achter de longen zit) heeft minder hard moeten werken en is daardoor wat steviger en meer aards van smaak. En zoals je kan zien wordt dit op een American sandwich roll geserveerd met flink wat cheddar. Saus heeft het verder niet nodig, want alle ingrediënten samen zorgen al voor een smaak explosie in je mond.

5. Zalm avocado op toast

Zoals Ricky al aangaf, kun je bij RIX ook de klassiekers vinden, maar dan wel op de RIX manier. Deze zalm met avocado crème wordt geserveerd op bruin zuurdesembrood met zeekraal. Leuk weetje; het brood wordt bij een ambachtelijke bakker gemaakt waar je als consument zelf niets kan kopen.

Op de hoogte blijven

De gerechten bij RIX hebben allemaal hun eigen bijzondere smaakervaring die een unieke beleving creëren. Koken, lekker eten en drinken is een uit de hand gelopen hobby van Ricky en dat heeft geresulteerd in een fantastisch concept. Dus er zit nog maar 1 ding op…. Tot snel bij Gastrobar RIX.

Reageer op dit bericht