Auberge du Bonheur wint Patrick Verbunt prijs Tilburg Culinair

patrick verbunt prijs

Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt geserveerd door Auberge du Bonheur. De jury onder leiding van voormalig sterrenkok Gerrit Greveling was erg onder de indruk van de varkenswang met eendenlever, truffeljus en groentjes van Ut Rooie Bietje die ‘De Auberge’ presenteerde. “Het lijkt in eerste instantie een zwaar gerecht”, zei Greveling nadat hij de varkenswang geproefd had. “Maar door de manier waarop de groenten bereid zijn en de zuurtjes die de chef toepast, wordt het tóch een heel fris gerecht. Het is een heel vriendelijk gerecht, subtiel van smaak en gemaakt met regionale producten. Je proeft de liefde van de kok.”

De tweede prijs ging naar Taste! Dit restaurant maakte indruk met mooi gepekelde zalm met bereidingen van komkommer en avocado. De derde prijs was voor de restaurant mooR die onder de noemer ‘Duckface’ een prachtige marbré van eend en ganzenlever voorschotelt.

Gerrit Greveling

De jury stond dit jaar onder leiding van Gerrit Greveling. Deze meesterkok en voormalig sterrenchef was meer dan twee decennia het gezicht van toprestaurant Chalet Royal in Den Bosch. Greveling was bijzonder te spreken over de kwaliteit van de gerechten die hij te proeven kreeg. “Het niveau”, zei Greveling, “was supergoed. Je merkt dat deze chefs écht bezig zijn met hun vak. Wat ik heel mooi vond, is het feit dat ze veel regionale ingrediënten gebruiken. Ik durf te stellen dat Tilburg culinair volwassen begint te worden. De stad is enorm in ontwikkeling als culinaire stad.”

Eerbetoon

De Patrick Verbunt prijs is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt. 
De prijs werd op donderdag uitgereikt tijdens de Soirée Culinaire op de eerste avond van Tilburg Culinair. De Patrick Verbunt prijs bestaat uit een schilderij van de Tilburgse kunstenaar Rob van Trier. Het schilderij werd uitgereikt door Verbunts zoon Marcel. Voor het eerst in de geschiedenis van de prijs wees de jury niet alleen een winnaar aan, maar reikte de jury ook een tweede en een derde prijs uit.

Programma

Donderdag 22 september opende Tilburg Culinair met een spetterende Soirée Culinaire die exclusief voor vrienden en sponsoren van Tilburg Culinair toegankelijk was. Op vrijdag 23 september is het plein tot 19.30 uur gereserveerd voor de afnemers van de Bedrijvenavond en hun relaties. Daarna is het culinaire festival tot en met zondag 23.00 uur open voor publiek.

Deelnemers

Dit jaar zijn te vinden op Tilburg Culinair: Kok Verhoeven, Otori, Intermezzo, Taste!, Le Bistro, De Postelse Hoeve, Riddershoeve, Auberge du Bonheur, Cookaholics en St. Sjaak. Nieuwkomers dit jaar zijn La Guitarra, Sec en mooR. Tilburg Culinair vindt plaats op het Willemsplein in het hart van de stad.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Tilburg Culinair op www.tilburgculinair.nl. Volg Tilburg Culinair via facebook.com/TilburgCulinair en twitter.com/CulinairTilburg.