5 mei in Tilburg: Piushaven bevrijdingsconcert Tilburg

Het Oranje Comité Tilburg organiseert op dinsdag 5 mei om 20.30 uur het Piushaven bevrijdingsconcert Tilburg samen met de gemeente Tilburg. Dit jaar vieren we dat we in Nederland 70 jaar in vrijheid leven. Iets wat soms vanzelfsprekend lijkt, maar waar we bij stil moeten blijven staan.

Gratis toegankelijk

Ook in Tilburg wordt dit groots gevierd. Het Oranje Comité Tilburg organiseert het bevrijdingsconcert Tilburg in de Piushaven voor de stad. Het wordt een licht klassiek concert in de sfeer van het Concert op de Amstel en het voor onze stad zo kenmerkende Kruikenconcert (zonder het carnavaleske element natuurlijk). Het concert is gratis toegankelijk.

Musici en programma

Het Kruikenconcertorkest treedt samen met het Tilburgs Festival Orkest op en het Sint Caecilia mannenkoor, onder begeleiding van dirigent Marcel Geraeds en regisseur/ uitvoerend producent Robbert Schrijen. Het programma bestaat uit een mix van klassieke muziekstukken in combinatie met enkele modernere nummers, allemaal in het teken van vrijheid. Het belooft een prachtige avond te worden aan het water, met bootjes, lichtjes en het Nederlandse rood-wit-blauw.

Bekijk ook eens het Facebook-evenement voor meer informatie over het bevrijdingsconcert.