Blog: Dancetour

Al heel mijn leven lang ga ik kamperen tijdens mijn vakantie. Ik kom dan heerlijk tot rust, je hoeft niets maar kan alles, je bent onafhankelijk (aangezien je wel een auto bij je hebt) en je ontmoet veel andere leuke mensen. Een groot nadeel van kamperen is dat je geen koelkast hebt. Bier is niet te drinken en daarom zijn er dit jaar vele flessen rode wijn op gegaan – aangezien dat op kamertemperatuur wordt gedronken. De laatste paar dagen kreeg ik zelfs bijna geen glas wijn meer weg aangezien het te ‘eentonig’ werd. Op dat moment ontving ik een smsje van een vriendin: ‘heey, hoe is je vakantie? Zin om zondag mee te gaan naar Dancetour?’ Dat klinkt verleidelijk, eindelijk weer biertjes drinken!

 
Wat is Dancetour? Het is een gratis evenement, waarbij mensen samen kunnen komen om te kunnen luisteren en te kunnen dansen op dance muziek. In 2010 heeft Dancetour ruim 132.500 bezoekers getrokken! Het bij elkaar brengen van diverse mensen, in het bijzonder jongeren en jong volwassen, staat daarom ook centraal bij Dancetour. Dit jaar werd het onder andere georganiseerd in het Leijpark te Tilburg. Dat Dancetour diverse mensen aantrekt was mij meteen duidelijk. Zo stond er een stelletje met een babywagen te dansen, opa’s en oma’s die hun een rollator thuis hadden gelaten, meisjes die om hun ID werden gevraagd aan de bar, mannen met een ontbloot bovenlichaam en tatoeages en last but not least waren er natuurlijk de studenten!

“Iedereen stond uiteindelijk in deze ruimte met een verjaardagsmuts op en een fluitje in de mond mee te springen op de beat.”
 
Helaas waren de weersvoorspellingen niet zo goed. Met een spijkerbroek en een paraplu bewapend ging ik met de fiets richting het festival. Op een gegeven moment werd er ‘code geel’  afgegeven en we hadden met elkaar afgesproken dat als er maar 1 hagelsteen naar beneden komt wij meteen weg zijn. Na de ramp op Pukkelpop ben je hier toch alert op, aangezien je dat niet ook mee wilt maken. Gelukkig werd de code op een gegeven moment weer ingetrokken, omdat er alleen een druppel zweet over mijn voorhoofd liep in plaats van een druppel regen. Ik had spijt dat ik een paraplu mee had genomen in plaats van mijn zonnebril. Ook spijt dat ik een spijkerbroek had aangedaan in plaats van een zomerjurkje. Na deze spijt te hebben betreurd stond ik, net als de rest van de mensen, te dansen op de beats van Afrojack, Marco V, Sindney Samson en nog vele anderen. Ook was er een kleine ruimte gemaakt voor beginnende dj’s. Zo draaide daar ‘Schoolpein’ die de sfeer goed wist te bespelen. Iedereen stond uiteindelijk in deze ruimte met een verjaardagsmuts op en een fluitje in de mond mee te springen op de beat.
 
Toppunt van deze dag was natuurlijk dat ik ein-de-lijk weer een koud biertje kon drinken. Ik was klaar voor mijn eerste slok en dat was echt heerlijk! Een volle smaak, het prikkelde een beetje door het koolzuur en daarna bleef de bittere smaak achter in mijn mond. Na twee biertjes was dit genot weer weg. Nu proefde ik voornamelijk een dun, waterig biertje dat zo typisch is voor de festivals. Festivalbier ook wel genoemd. Ach ja, de eerste paar slokken waren om te genieten!
 
Mirte

Meer info over studeren, studie, opleiding, evenementen, uitgaan etc. in Tilburg? Check www.tilburgisthuis.nl