Bomen merken met bosbeheer

bomen merken

Zomertijd is vakantietijd! We zoeken ontspanning in de bossen, ver weg in Frankrijk, Hongarije of gewoon heerlijk in het Tilburgs Woud. Lopend of fietsend, we genieten van het bos en van het leven in het bos. In het Tilburgs bos is veel moois en het wordt steeds mooier. Daar is het bosbeheer dagelijks mee bezig. En jij kunt de mannen van het groen nu helpen!

Momenteel zijn ze druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden van bosverzorgingswerk voor het komende herfst- en winterseizoen. Het Tilburgs bosbeheer nodigt belangstellenden uit om mee te gaan met het merken van de bomen. In een groot aantal gebieden zal komend ‘zaagseizoen’ gewerkt worden: In het Noorderbos, in het Wandelbos, in de Gaas en in de Lighallen.

Bomen merken

In deze gebieden wordt nu gestart met het markeren van de bomen. Dit wordt ook wel blessen genoemd. Het selecteren van deze bomen moet met grote nauwkeurigheid gebeuren en is dus echt vakwerk. Bomen met een stip gaan weg. Elk bosgebied is bijzonder, sommige wel heel bijzonder en middels deze ingreep wordt het unieke karakter van het gebied voor de toekomst verzekerd.

Op de website kun je zien in welke gebieden de bomen gemerkt gaan worden. Wil je mee blessen? Meld je dan vooraf bij de bosbeheerder via dit e-mailadres.

Op de volgende data gaan ze blessen:

  • 8 – 9 – 14 -15 september 2016