Café de Slijterij opent soep- en oesterbar in de weekenden: ‘Willen creatief zijn om mensen vroeg naar de stad te krijgen’

soepbar

Café de Slijterij aan de Korte Heuvel opent vanaf dit weekend op de vrijdagen en zaterdagen een soepbar in het café. “Met de huidige coronamaatregelen komen een hoop van onze gasten vroeg naar de kroeg, maar gaan ze tussendoor ergens anders wat eten. Met een soepbar hopen we dat ze de hele middag en avond bij ons kunnen vertoeven,” legt bedrijfsleider Mats de Rooij uit. 

En dus kun je dit weekend al genieten van heerlijke soepjes. De soepjes worden gemaakt door slagerij Hein Hendriks in de Laarstraat. Bij de soepbar kun je terecht voor Franse uiensoep, champignonsoep en Italiaanse tomatensoep. “Een soepje kost €5,- en je krijg er ook brood en kruidenboter bij.”

Ook een oesterbar

Maar de soepbar is niet het enige waarmee Café de Slijterij het aantrekkelijker wil maken om vroeg naar de stad te komen. “In samenwerking met De Burgerij hebben we de kleinste oesterbar van Tilburg iedere vrijdag bij ons staan.”

En dus kun je naast een soepje ook genieten van heerlijke oesters bij je biertje, wijntje, frisje of mixje. “We hebben ervoor gekozen om met verschillende lokale bedrijven de samenwerking aan te gaan. Door de coronacrisis hebben we het allemaal zwaar en door samen te werken, denken we dat we door deze crisis heen komen.”

Kom op tijd

Aangezien de horeca momenteel om 22:00 uur de deuren moeten sluiten en slechts dertig personen binnen mogen ontvangen, is het raadzaam om op tijd naar de Korte Heuvel te komen. Café de Slijterij heeft ervoor gezorgd dat je helemaal veilig – en binnen de richtlijnen van het RIVM – kunt genieten van een lekkere borrel.

Op de hoogte blijven van actuele updates? Volg Café de Slijterij dan via Facebook.