De laatste informatie over de open dag van het Stadhuis aankomend weekend: dit is ‘OpenStadhuis’

Open dag Stadhuis

De afgelopen jaren is het Stadhuis aan het Stadhuisplein is flink verbouwd. Inmiddels is de verbouwing voltooid en nodigt de gemeente haar inwoners graag uit voor de open dag van het Stadhuis Tilburg op zaterdag 6 november. Tijdens deze open dag kun je onder andere de nieuwe raadzaal, paleis-raadhuis en de bestuursvleugel bezoeken. Vanwege de nieuwe maatregelen is het programma op enkele onderdelen aangepast en is het tonen van het coronatoegangsbewijs bij binnenkomst verplicht. Bewoners zijn nog steeds van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Lees verder voor meer informatie!

Aangescherpte regels

Aankomende zaterdag staan er zo’n 13 activiteiten gepland in het Stadhuis en het Paleis-Raadhuis. Van muzikale optredens door Fontys studenten, tot een foto-expositie over de verbouwing en het overdoen van je trouwfoto op het bordes van het paleis. Gezien de aangescherpte maatregelen, is het tonen van een coronatoegangsbewijs nu een vereiste om de open dag te bezoeken. Burgemeester Weterings: “Op basis van de nieuwe maatregelen hebben we uiteraard kritisch gekeken naar het programma. Iedereen blijft welkom met een coronatoegangsbewijs (QR-code). We zien voldoende ruimte om ook zoveel mogelijk op afstand iedereen te ontvangen”.

Digitale opening

Na een grondige renovatie werd afgelopen februari het vernieuwde stadhuis in gebruik genomen. Op de verjaardag van de Stad – 18 april – werd de heropening vanwege de maatregelen al op digitale wijze feestelijk gevierd. Het gemeentebestuur is blij nu eindelijk de deuren te kunnen openen voor iedereen die het stadhuis wil komen bekijken. Het is namelijk een plek waar Tilburgers, ondernemers, partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Daarnaast is het ook de werkplek van het college, de raad en zo’n 850 medewerkers van de gemeente.

Meer informatie

Meer informatie (en het volledige programma van de open dag) vind je op deze website.