Huren in De Nieuwe Heikant

In maart 2014 komen in De Nieuwe Heikant aan het Wagnerplein in Tilburg 88 comfortabele en toegankelijke huurappartementen vrij. Hiervan is meer dan de helft verhuurd, maar er zijn dus nog woningen beschikbaar. Wilt u net als Thérèse Hoefnagels in De Nieuwe Heikant wonen? Reageer dan tussen 17 februari 19.00 uur en 24 februari 8.00 uur via Woninginzicht.nl.

Huurappartementen met zorgmogelijkheden
Met een kop thee zit Thérèse Hoefnagels in de serre van haar huiskamer. Het is de favoriete plek van de 83-jarige die in De Nieuwe Heikant haar stekkie heeft gevonden. Ze ontbijt er, luncht er, drinkt er ’s middags thee met vriendinnen en ’s avonds een wijntje bij de borrel. “Er komt veel licht binnen en ik geniet van het uitzicht”, zegt ze.

Thérèse Hoefnagels in haar appartement in de Nieuwe Heikant

De Nieuwe Heikant is een woonplek voor Tilburgers die nu of in de nabije toekomst zorg nodig hebben. De appartementen zijn bedoeld voor woningzoekenden met een AWBZ-indicatie, een Wmo-verhuisverklaring of ouder dan 65 jaar. Bewoners kunnen een beroep doen op zorg in De Wever Thuis en kunnen in Woonzorgcentrum de Heikant terecht voor ondersteunende diensten en activiteiten.

Een trotse bewoonster
Met trots toont ze haar huis. Zichtbaar blij met de ruimte die ze heeft. “Het is precies groot genoeg voor één persoon”, vindt ze. Genoeg ruimte en toch knus ingericht. “Ik ben blij dat WonenBreburg dit complex heeft gebouwd, ze zouden dat meer moeten doen. Daar is immers steeds meer behoefte aan.”

Vriendin, mevrouw Happel haalde Thérèse over om in De Nieuwe Heikant te wonen. “Ik woonde in serviceflat De Duynsberg, maar dat beviel niet goed. Ik voelde me nog te jong voor die woning. Mijn vriendin woonde al hier en nodigde me uit om een kijkje te nemen. Ik woon nu goedkoper, groter en de zorg op achtergrond geeft me veilig voel.”

Een alarmtelefoon van De Wever is de enige ‘zorg’ die Thérèse momenteel afneemt. “Als ik me niet goed voel, kan ik via die telefoon om hulp vragen. Dat is een geweldig voordeel van hier wonen. Met een vriendin heb ik het meegemaakt, zij kwakkelde een poosje met haar gezondheid en de verplegers waren er direct toen ze hulp nodig had.”

Prima plek
“Er is een park in de buurt, het winkelcentrum is dichtbij en de omgeving is rustig.” Dat de appartementen al helemaal op zorg voor later zijn ingericht, met brede deuren, een ruim opgezette badkamer en gang, bevalt Thérèse prima.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de appartementen in De Nieuwe Heikant? Ga dan naar www.denieuweheikant.nl. Of neem contact op met Ingrid Schalks van WonenBreburg via: 0900-0209 (10ct/min). Vergeet niet te reageren tussen 17 februari 19.00 uur en 24 februari 8.00 uur via www.woninginzicht.nl.