De Rooi Pannen-leerlingen helpen mee aan ontwikkeling apps

Bij De Rooi Pannen staat samenwerking met het bedrijfsleven hoog in het vaandel. Een bijzonder voorbeeld hiervan is een project waarbij leerlingen van Marketing, Communicatie & Evenementen in Tilburg twee nieuwe apps van LiveWall gaan doorontwikkelen.

LiveWall is een bedrijf dat via apps interactie creëert voor events, beurzen of merken. Komende woensdag, donderdag en vrijdag werken de leerlingen samen met vertegenwoordigers van dit bedrijf aan de apps TripTube en BrandNewChallenge.

TripTube is een app die als het ware online met je meereist als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of een weekendje weg. Foto’s, verhaaltjes, beoordelingen: je kunt er van alles in opnemen, waardoor je na afloop een leuk aandenken aan je reis hebt. BrandNewChallenge is een app waarbij een foto gemaakt moet worden met een bepaald product op een bijzondere locatie. De app is bruikbaar voor alle merken/producten. De leukste inzending wint een prijs.

De leerlingen gaan zich richten op de vormgeving en de inhoud van deze twee apps. Hiervoor doen ze een marktonderzoek. Tot slot bepalen de leerlingen aan de hand van een creatief denkproces hoe de apps in de markt gezet gaan worden. En dat wordt uiteindelijk ook echt uitgevoerd.