Deze week Dansweek Tilburg

Het dansfestival van het Zuiden met onverwachte dans-acts op straat, (inter)nationale voorstellingen in theaters, dansgala, uitbundige dansparades en swingende workshops in het mobiel danshuis. Centrale festivalgast Dylan Newcomb is tijdens de Dansweek actief als danser, choreograaf en coach. Hij komt op 2 oktober om 22.00u met een spectaculair openingsspektakel in de Concertzaal van Theaters Tilburg waarbij een grote groep dansers de interactie met water aangaan!
Toegang is gratis, wel aanmelden via www.tilburgdansstad.nl.
Het Dansgala van het Zuiden op zondag 4 oktober toont speciale dansproducties van eigen bodem met uitreiking van de Brabantse Dansprijs. Ga mee op ontdekkingsreis en stap in de wereld van dans samen met Julia Mitomi, Uri Eugenio en Kim Leeuw.

Dansers ‘So you think you can dance’ hoofdrol in campagne Dansweek
Danser Julia Mitomi, afgestudeerde Theaterdans aan de Fontys Dansacademie, zat eind vorig jaar in de finale van de populaire dansbattle ‘So you think you can dance’. Nu speelt ze samen met Kim Leeuw en Uri Eugenio de hoofdrol in de campagne van de Dansweek. De dansclip, gemaakt door filmmaker Demian Geerlings,  heeft een centrale rol in de campagne en wordt zowel regionaal als landelijk uitgezonden. De urban en theaterdans, beiden sterk ontwikkeld in Tilburg, smelten samen in een clip. De dansclip is opgenomen in de Zwaanstraat, tijdens de Dansweek gebombardeerd tot ‘danssteeg’ (Dance Alley). De clip is te bekijken op www.tilburgdansstad.nl.
 
Kim, Julia en Uri zijn tijdens de Dansweek ook live te zien op 3 oktober om 14.00u op de heuvel in Tilburg. Publiek van jong tot oud wordt uitgenodigd hun moves te tonen gedurende de Dansweek. In het mobiel danshuis vind je “Your Dancefloor” en kun je van 5 t/m 10 oktober elke dag van 16.00-17.00u jouw ‘moves’ laten zien. De “100 beste moves van Brabantstad” worden opgenomen.

Dansers uit de dansclip

Julia Mitomi is afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en zat in de finale van de dansbattle ‘So you think you can dance’. Ze werkt als freelancer en verzorgt veel (inter)nationale optredens. Julia is echt een performer, van hiphopwedstrijden tot optredens tijdens de internationale vrouwendag. Hiphop contemporairy is haar favoriete dansstijl en de kunsten in de volle breedte inspireren haar om tot nieuwe dans te komen. 

Uri Eugenio is afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Sindsdien heeft hij gewerkt voor o.a. Het Scapino Ballet Rotterdam, Leine Roebana, Ballet Muchka en Nanine Linning. Op televisie was Uri o.a. te zien bij So You Think You Can Dance, Idols, TMF awards, Op zoek naar Evita, Dancing Queen en in een videoclip van Armin van Buuren (In and out of love). Uri geeft o.a. les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, De Vooropleiding Enschede en de Amsterdam Dance Center. 

Kim Leeuw is nog maar net afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en presenteerde afgelopen zomer tijdens Theaterfestival Boulevard met haar voorstelling ‘Als het hoofd het hart vertrouwt’. Kim volgde de choreografieopleiding en is vooral op zoek naar nieuwe verbintenissen tussen dansers en acteurs. De theater- en dansdiscipline laten samensmelten tot een nieuwe bewegingstaal waar fysicaliteit en theatraliteit hand in hand gaan.

Dansweek