Dit maakt een Tilburgse barman mee tijdens carnaval

barmannen

Zonder de helden achter de bar, geen drank. En dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens carnaval. Als carnavalsvierder weet je natuurlijk hoe het is om vijf dagen lang te feesten. Maar hoe is dat voor de Tilburgse barman? Wij spraken medewerkers en eigenaren van Tilburgse cafés over hun carnaval.

Wij vroegen Jeroen van Loenhout van Café Bolle, Simeon Meijer van Café De Boekanier, Jeroen Wassink van Café De Lollipop en Wouter Becker van Café De Slijterij naar hun ervaringen tijdens carnaval. Zij kijken met een (redelijk) nuchtere blik naar de feestvierders en maken van alles met ze mee.

Opvallende verschijningen

Ongeschoren benen, borsthaar en staartjes. Café De Lollipop trekt met carnaval bovengemiddeld veel heteromannen in Heidi pakjes aan. Zoals Jeroen Wassink vertelt, laten zij hun gayfantasieën tijdens de carnaval de vrije loop. “Deze mannen zijn van harte welkom. De Lollipop is een feestcafé voor iedereen, maar dan wel met een roze randje”.

barmannen
Fransjan Marijnissen (links) en Jeroen Wassink (rechts) van De Lollipop

Bij Café De Boekanier werd Zlatan Ibrahimovic gespot door Simeon. “Haar en gezicht, hij was het sprekend. Alleen zijn lengte klopte niet,” vertelt hij. Wouter van de de Slijterij zag twee jaar geleden een dubbelganger van Freddy Mercury binnen stappen die ook nog eens een showtje weggaf op ‘I want to break free’. Bij Café Bolle kwam vorig jaar een look-a-like van Johnny Depp binnengelopen, waar Jeroen van Loenhout niet omheen kon, zo’n goede imitatie was het.

Toilet struggles

Een rij voor het toilet is een domper tijdens de feestvreugde. En als je eenmaal bent gegaan, kun je ieder halfuur opnieuw aansluiten. Maar de echte Tilburger is creatief genoeg om dit op andere manieren op te lossen. Zo wordt het magazijn van Café Bolle nog wel eens aangezien als wildplasplek voor dames. Waarom? Jeroen van Loenhout heeft geen idee, hoe ze dit bedenken. Ook bij Café De Slijterij gedragen de vrouwen zich tijdens carnaval wat minder charmant dan gewoonlijk. Wouter maakte met eigen ogen mee dat een dame zelfs zo nodig naar het toilet moest, dat ze even een kijkje kwam nemen bij het mannentoilet. “Toen daar ook geen hokje vrij bleek te zijn, liet ze haar ondergoed zakken en plantte haar billen in de pisbak”.

barmannen
Michel Engel (links) en Wouter Becker (rechts) van Café de Slijterij.

Gevonden voorwerpen

Zwaarden, maskers en kroontjes. Verkleden zorgt nu eenmaal voor verschillende accessoires, maar onschuldige kroontjes zijn niet de enige spullen die achterblijven in de cafés. In Café Bolle vond Jeroen wel eens het achtereind van een paard, wat los was gekomen van een verkleedpak. Hoe een dame ooit naar huis is gegaan na een avondje stappen met carnaval is Wouter Becker een raadsel, want wie laat nou haar hakken in het café liggen? In Café De Boekanier maakten de dames het wel erg bont. Daar werd tijdens het schoonmaken wel eens een lingerie setje gevonden.

barmannen
Simeon Meijer (links) van De Boekanier.

No-go’s

Met een paar glaasjes op, mag ineens alles. Althans dat wordt nog wel eens gedacht tijdens carnaval. Toch zijn er echt een aantal dingen die niet oké zijn volgens de barmannen. Bij De Lollipop komen net als op Roze Maandag veel dragqueens. Prima om je zo te verkleden, maar op straat levert dit nog wel eens vervelende situaties op. Jeugd maakt hier graag grappen over. In Café Bolle vinden carnavalsvierders het altijd een heel goed idee om de polonaise in te zetten achter de bar.

Jeroen van Loenhout, barman bij Café Bolle.
Jeroen van Loenhout, barman bij Café Bolle.

Afsluiting

Voor verschillende cafés is er jaarlijks een horeca afterparty. De cafés zijn weer schoon en het horecapersoneel viert dan zelf nog een feestje. Het moment om nog één keer helemaal los te gaan. Jeroen van Café Bolle vertelt dat het horecapersoneel zelf misschien nog wel erger is dan alle carnavalsvierders samen. Bij Café de Slijterij sluiten ze carnaval op dinsdagavond met het eigen personeel af. Met het Roodneuzen slotfist wordt hier de bar overgenomen en dan wordt het personeel in het zonnetje gezet voor het harde werken tijdens carnaval.

Dus mocht jij dit jaar weer van plan te zijn om helemaal los te gaan met carnaval. Vergeet dan vooral niet om op tijd een bezoekje te brengen aan het toilet en je lingerie mee terug naar huis te nemen. En dames: de wc bij Café Bolle zit rechts van het podium, niet links.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg