Een escape room in voor je sollicitatie: bij Locks&Keys kan het

Locks&Keys

Ontsnappen uit een escape room als onderdeel van je sollicitatieprocedure, het klinkt misschien wat vreemd in de oren. Toch zijn er steeds meer bedrijven die er gebruik van maken om een completer beeld te krijgen van hun kandidaten, waaronder Defensie, ABN AMRO en verschillende uitzendorganisaties. Vanaf januari 2018 biedt Locks&Keys hun escape rooms aan als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Escape naar een nieuwe baan

De escape room is al een aantal jaar bijzonder populair als uitstapje, met vrienden of met collega’s. Sinds kort is ook de waarde van de escape room in de sollicitatieprocedure ontdekt. Hier worden verschillende eigenschappen en kwaliteiten van kandidaten duidelijk, zoals samenwerken, analytisch denken, ruimtelijk inzicht, communicatie, creativiteit, stressbestendigheid, lef en doorzettingsvermogen.

Locks&Keys

Deze ontwikkeling is ook het Tilburgse Locks&Keys niet ontgaan. Bedrijfsleider en dramatherapeut Rosanne Donders geeft aan dat een escape room perfect is om gedrag van mensen te bestuderen: “Het is geweldig om te zien dat elk persoon zich anders gedraagt in de escape room en dat het gedrag van iemand totaal kan veranderen vanaf het moment dat hij binnenkomt tot aan het moment dat hij weer naar buiten gaat. Onze gasten ervaren een rollercoaster van emoties met angst, stress, blijdschap, overwinning en nog veel meer.”

Vanaf januari 2018 biedt Locks&Keys de mogelijkheid om hun escape rooms in te zetten als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Escape room ‘De Bank’ is op dit moment een verkapte IQ test en zal verder worden ingericht op basis van de LEAN methodiek en instrumenten zoals DISC, Belbin et cetera. Door een samenwerking met professionele teamcoaches is deze escape room binnenkort het nieuwe walhalla voor recruiters en daarnaast een leuke en leerzame activiteit voor teambuilding.