Even voorstellen… Jelle maakt komend jaar mooie content voor Tilburg.com: ‘Tilburgers mogen trotser zijn op de stad’

Niet een halfjaar, maar een jaar lang versterkt de 20-jarige Jelle Verschuuren onze internetredactie. Als student aan de ROC-opleiding Content Creator, wil hij bij ons werkervaring opdoen. De geboren en getogen Tilburgse knuffelbeer wil er met zijn schrijf-, fotografie- en videokunsten voor zorgen dat Tilburgers wat trotser op de stad worden. Tijd om jullie voor te stellen aan onze Jelle!

‘Wij houden niet van borstklopperij’

Jelle vindt dus dat Tilburgers trotser mogen zijn op de stad. “Tilburgers zijn authentiek en houden niet van borstklopperij. Toch denk ik dat we met zijn allen meer mogen uitstralen wat voor gave stad we hebben.” Hoewel Jelle het fijn vindt om lekker thuis te zijn, gaat hij graag de hort op in zijn vrije tijd. “Ik ben keeper van het vierde zaterdagteam van FC Tilburg. Ik hou dan ook wel van de derde helft met mijn teamgenoten in de kantine. Ook kom ik al vanaf mijn zevende bij Willem II, waar ik een grote supporter van ben. Daarnaast hou ik van gezelligheid met mijn vrienden.”

Content maken: dat doet Jelle niet alleen op school of tijdens zijn stage. “Sinds kort ben ik onderdeel van de redactie van het supportersblad dat door Supportersclub Willem II wordt uitgebracht. Ik vind het leuk om te PhotoShoppen en maak ik graag foto’s en video’s. Ik heb zelfs mijn eigen Instagram pagina waarop ik foto’s deel: Tilburgse Plaatjes.”

‘Ik wil artikelen schrijven waar de trots vanaf spat’

Afwachten, daar is Jelle niet van. Hij was er ruim op tijd bij met zijn zoektocht naar een stageplek. “Ik zocht een stageplek waar ik de trots die ik voor de stad voel, kon etaleren. Toen ik de vacature langs zag komen, twijfelde ik geen moment. Ik heb dan ook enorm zin in dit jaar. De eerste weken zijn enorm goed bevallen. Ik ben met open armen ontvangen en er hangt hier een huiselijke sfeer. Ik voel me thuis. Ik heb zelfs in mijn eerste weken al Freek Heerkens van Willem II mogen interviewen.”

Uiteindelijk wil Jelle zijn stageperiode natuurlijk ook gebruiken om een hoop te leren. “Ik wil beter worden in het schrijven van artikelen. Maar ik denk ook dat ik hier goed kan leren om mezelf beter te presenteren. Daarnaast vind ik het gaaf om te zien wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Misschien wil ik ooit namelijk ook wel mijn eigen media-bedrijfje.”

Het komende jaar kunnen jullie als bezoeker van Tilburg.com zijnde dus leuke content verwachten van Jelle. “Ik wil enthousiaste artikelen over de stad schrijven waar de trots vanaf spat.”

Vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie nu al een beter beeld van Jelle. Maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we nu ook voor Jelle doen.

– Favoriete muziek: Levenslied

– Favoriete drankje: ‘n Pilske

– Favoriete eten: de zelfgemaakte frietjes van ons opa

– Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: Kaffee ‘t Buitenbeentje

– Favoriete plek in Tilburg om te eten: Cafetaria de Smulhoek

– Favoriete Tilburgse evenement: de MeiMarkt

– Favoriete winkel in Tilburg: de fanshop van Willem II

– Je kunt me ’s nachts wakker maken om: lekker te buurten!

– Favoriete Tilburgers: iedereen die trots is op de stad!