Even voorstellen… Lydia zet studie tijdelijk ‘on hold’ om werkervaring op te doen: ‘Tilburg heeft eigenlijk alles!’

Lydia

Het is een dappere keuze. Tijdelijk je studie stopzetten om praktijkervaring op te doen en op die manier ‘zekerder’ de arbeidsmarkt te betreden. Zeker met de huidige kosten die je als student al snel maakt. Toch doet de 22-jarige Lydia Dubbeldam dat. Ze loopt het komende halfjaar stage op de redactie van Tilburg.com om daarna haar masteropleiding New Media Design aan Tilburg University af te ronden. Wij stellen deze pientere dame graag aan jullie voor.

‘Tilburg wordt steeds completer!’

Lydia is geboren en getogen in Zeeland. De eerste jaren van haar leven woonde ze in Terneuzen om vervolgens in het dorpje Hoek op te groeien. Toen ze zich ging oriënteren op een studie, koos ze al snel voor Tilburg. “De campus van Tilburg University is prachtig. Het is er groen en je hebt er alles. Ook de Tilburgers zijn erg open en verwelkomend. Ik zie mezelf dan ook niet snel terugkeren naar Zeeland en zit hier eigenlijk wel goed op mijn plek.”

Inmiddels leert ze de stad steeds beter en beter kennen. “Ik vind Tilburg echt een gezellige stad waar je in principe alles hebt. Ik wandel graag rond bij de Piushaven, ga in de zomer picknicken in het Stadspark en ook de Spoorzone vind ik super leuk. Qua horecatentjes heeft de stad veel te bieden. Je ziet ook dat het winkelaanbod steeds beter wordt, dus ik vind de stad steeds completer worden.” Lydia heeft een passie voor reizen. “Ik heb rondreizen gedaan door verschillende Europese landen, zoals Kroatië en Italië. Dat was echt geweldig. Maar ik heb nog genoeg op mijn bucketlist staan. Thailand, Bali en de Verenigde Staten bijvoorbeeld.” Ook heeft Lydia een talent dat niet iedereen bezit. “Ik ben goed in schaken. Vroeger zat ik bij de top van Nederland en België. Maar tegenwoordig ben ik niet meer zo goed hoor. Daar kan ik slecht tegen. Maar ik heb toevallig laatst nog meegedaan aan een wedstrijd in Goirle.”

‘Je krijgt als stagiaire veel verantwoordelijkheid’

Terug naar de stageperiode van Lydia. Want als student aan de universiteit is het niet vanzelfsprekend om stage te lopen. “Ik had behoefte aan praktijkervaring. Na mijn opleiding ga ik werken, maar ik wil me nog oriënteren wat ik later wil gaan doen. Daarnaast was ik erg benieuwd hoe het is om in een bedrijf te werken.” Via de career service van Tilburg University kwam ze een vacature bij Tilburg.com tegen. “Ik dacht: ‘dit is leuk!’. De stage is veelzijdig en het geeft me als Zeeuwse de kans om de stad nog beter te leren kennen. En ik leer de eerste weken al heel veel, dus het bevalt goed. Daarnaast is het leuk dat je als stagiaire écht onderdeel van het team bent. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en wordt overal bij betrokken. Leuke bijkomstigheid is dat je mee kunt naar gave uitstapjes. Tilburg Trappers en het Oktoberfest bijvoorbeeld.”

Wat je als bezoeker van ons platform mag verwachten van Lydia? “Vooral veel leuke artikelen. Ook kun je toffe content op social media verwachten van me. Denk aan story’s en later hopelijk ook video’s.”

Vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie nu al een beter beeld van Lydia. Maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we nu ook voor Lydia doen.

  • Favoriete muziek: Nothing But Thieves en Sam Fender
  • Favoriete drankje: Gin-tonic
  • Favoriete eten: Gyoza
  • Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: Van Horen Zeggen of Studio
  • Favoriete plek in Tilburg om te eten: Gourmet Food Market Central Station
  • Favoriete Tilburgse evenement: Carnaval
  • Favoriete winkel in Tilburg: Rijkers Conceptstore
  • Je kunt me ’s nachts wakker maken om: op reis te gaan!
  • Favoriete Tilburgers: de mensen van Tilburg.com!