Festival van het Levenslied heeft ‘groene stempel’

levenslied

Het Festival van het Levenslied heeft zijn status als trendsetter op het gebied van duurzaam organiseren waargemaakt. Het evenement heeft de herkeuring van de Barometer Duurzame Evementen meer dan glansrijk doorstaan.

Het Tilburgse festival is niet alleen het grootste gratis festival in zijn soort in Nederland, maar ook het eerste groene festival in Zuid-Nederland. In 2015 werd door de Barometer Duurzame Evementen de bronzen status toegekend en die status is verlengd.

Groene stempel Levenslied

De organisatie van het Festival van het Levenslied heeft het ‘groene stempel’ gekregen door o.a. goede afvalinzameling, duurzame schoonmaakmiddelen, aggregaten op milieuvriendelijkere diesel en het schenken van biologische wijn.

Stichting Duurzaam Organiseren

De Barometer is in beheer van Stichting Duurzaam Organiseren. Deze stichting heeft als doel de evenementenbranche verder te verduurzamen door middel van kennisdeling, advies, certificering en het stimuleren van duurzame oplossingen. Zo heeft de stichting onlangs nog gemeente Amsterdam ondersteund is het opstellen van duurzaamheidscriteria in hun evenementenbeleid. Daarnaast is ondersteuning gegeven aan duurzame oplossingen zoals urineverwerking op Koningsdag Amsterdam en mobiele laadpalen bij het EK Atletiek.