Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2653 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Fotowedstrijd ‘De Creatieve Stad’

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) en het Academic Forum van Tilburg University schrijven een fotowedstrijd uit met als thema ‘De Creatieve Stad’. De deadline voor inzenden is op 6 mei om 12.00 uur. Een professionele jury kiest de winnaar, die 250 euro wint. Daarbij worden de beste 25 inzendingen op grootformaat tentoongesteld tijdens een lezing- en discussieavond over de creatieve stad.

‘De creatieve stad’
In veel steden wordt gewerkt aan creatieve plekken, ook wel broedplaatsen of stadslabs genoemd. Leegstaande terreinen of gebouwen krijgen een nieuw leven. Een bonte verzameling van creatievelingen vindt hier een nieuwe werkplek. Soms tijdelijk, soms permanent. Ook vind je in een stad creatieve manieren om de stad verder vorm en identiteit te geven. Vernieuwende stadsarchitectuur, maar ook een originele bestemming voor bestaande plekken spreekt tot de verbeelding. Elke associatie met het thema is welkom. Van een architectonisch hoogstandje in de Randstad tot een klein straatje met bijzondere ateliertjes in Spanje, of van een atypisch gebruik van een oude kerk tot een flashy foto van de creatieve hotspot van een stad.

De winnende foto
De jury beoordeelt de foto’s op verbeelding van het thema, fotografische kwaliteit en originaliteit c.q. creativiteit. De winnaar wint 250 euro en er zijn enkele aanmoedigingsprijzen. Alle fotografen die voor de tentoonstelling geselecteerd zijn, krijgen na afloop hun foto op grootformaat cadeau.

Voor meer informatie en het wedstrijdreglement zie www.stadslucht.nl of www.castonline.nl
Hier vind je ook alle technische gegevens waaraan je foto moet voldoen, en het e-mailadres waarnaar de foto gestuurd kan worden.

Wat is CAST? 
CAST heeft als doel de belangstelling voor en het denken en het debat over architectuur, stedenbouw en landschap – en dat met name in en om de stad Tilburg – blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.

Wat is Academic Forum?
Academic Forum organiseert als onderdeel van Tilburg University tal van symposia en debatten. Met een onafhankelijke en interdisciplinaire blik krijgen actuele wetenschappelijke, maatschappelijke en levensbeschouwelijke vraagstukken de aandacht. Zie voor het actuele programma www.tilburguniversity.edu/academicforum .

De fotowedstrijd maakt onderdeel uit van het thema ‘Stadslucht’, waarin vanuit diverse perspectieven De Stad wordt verkend. Zie voor het programma en aanvullende informatie www.stadslucht.nl

Reageer op dit bericht