Gouden Speld voor de heer Jan Korenromp

Gouden speld

De heer J.G. (Jan) Korenromp ontving op vrijdag 17 april de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding omdat hij 43 jaar lang een bestuursfunctie heeft bekleed bij de Tilburgse Biljartvereniging Zuid-West.

De uitreiking vond plaats om 16.00 uur tijdens een receptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze vereniging in de Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156 in Tilburg. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Noordanus.

Jan Korenromp (78) is 50 jaar lid van de Biljartvereniging Zuid-West en was 43 jaar lang penningmeester. Als eerste penningmeester was hij verantwoordelijk voor het beheren en correct inboeken van de verenigingsgelden en het maken van het financieel jaarverslag. Onlangs heeft hij zijn functie overgedragen. Biljartvereniging Zuid-West bezorgt al 50 jaar een ontspannende tijdsbesteding voor 55-plussers in Tilburg en omstreken. Regelmatig neemt de vereniging deel aan de senioren biljartcompetitie Hart van Brabant, aan diverse toernooien en aan persoonlijke kampioenschappen. Jaarlijks organiseert de vereniging een terugkerend nederlaagtoernooi waar zo’n 30-tal teams aan deelnemen.