IMC Weekendschool Tilburg in Factorium Podiumkunsten

IMC Weekendschool Tilburg

Afgelopen vier weken hebben de leerlingen uit het tweede jaar van de IMC Weekendschool Tilburg les gekregen van bevlogen theaterdocenten. Dit vond plaats in het mooie en veelzijdige gebouw van Factorium Podiumkunsten in Tilburg.

In vier weken tijd werden de leerlingen voorbereid om een voorstelling te presenteren waarbij ouders, familie en vrienden mochten komen kijken.

IMC Weekendschool Tilburg

IMC Weekendschool Tilburg zet zich al elf jaar in om aanvullend onderwijs te geven aan kinderen uit Tilburg. De leerlingen komen uit zogenoemde focuswijken waarin het hebben van rolmodel voor hun eigen toekomst niet altijd vanzelfsprekend is. Drie jaar lang komen leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas op zondag naar deze school.

Hier krijgen zij les van vakexperts. Zij debatteren met advocaten, gaan met rechters in gesprek over straffen, ontwikkelen zelf medicijnen tijdens geneeskunde en voeren een onderzoek uit over European Values samen met Sociologie studenten van Tilburg University.

Theater

Veel leerlingen op deze school vroegen zich af wat theater nu eigenlijk te maken kan hebben met je toekomst. Bij theater leer je samenwerken en presenteren, ook leer je hier om te gaan met bepaalde situaties die zich ook in het dagelijks leven voor kunnen doen. Daarnaast hebben de leerlingen geleerd dat theater heel leuk is, dat er opleidingen zijn in dit vak en dat er vele beroepen bestaan die met theater te maken hebben.

De voorstelling

Op het moment dat de leerlingen hun voorstellingen lieten zien aan de overige klasgenoten en genodigden was het toch wel erg spannend. Daar sta je dan op je elfde of twaalfde voor meer dan 100 volwassen, broertjes of zussen en jongeren uit de buurt.

Het thema van de voorstelling was Odysseus. De leerlingen waren onder begeleiding van een theaterdocent en vrij om vanuit dit thema een eigen twist aan de voorstelling te geven. Dat dit heel erg goed gedaan was, was te merken aan het oorverdovende applaus na iedere voorstelling. Een regelrechte succeservaring voor de leerlingen!

Het is mogelijk om op deze school zelf een gastles te verzorgen, vrijwilliger of mentor te worden of om de vestiging te sponsoren. Is dit echt wat voor jou? Neem dan contact op via de mail: aucke.seekles@weekendschool.nl. Meer informatie kun je vinden op de website van IMC Weekendschool Tilburg.