Koningsdag in Tilburg vieren met het hele gezin: 8 leuke tips

koningsdag met het gezin in tilburg

Natuurlijk zijn koningsnacht en Koningsdag uitgelezen mogelijkheden om lekker te gaan feesten. Daarom hebben we eerder de leukste feestjes tijdens koningsnacht en Koningsdag voor je op een rijtje gezet. Maar als je liever met het hele gezin de hort op wilt, heeft Tilburg ook genoeg te bieden tijdens de verjaardag van Willy!

Koningsdag voor het hele gezin

Leijpark

In het Leijpark staat officieel het grootste gratis familiefestival tijdens Koningsdag op het programma. Het wordt een bonte mix van muziek, dans, een kindervrijmarkt en verschillende demonstraties. Ook de Oranje Rally komt weer langs.

Piusplein

Op het Piusplein is er zowel tijdens koningsnacht als Koningsdag van alles te doen voor het hele gezin. Speciaalbiertje voor papa, cocktailtje voor mama en ondertussen oud Hollandse spelletjes spelen en genieten van verschillende artiesten. Entree is uiteraard helemaal gratis.

Koningsplein

Tijdens Koningsdag gaat de wekelijkse markt op het Koningsplein gewoon door. De markt wordt ook nog eens verrijkt met een kleedjesmarkt waar kinderen tussen 10:00 – 16:30 uur spulletjes kunnen verkopen op hun kleedje. Ook op het Koningsplein zijn veel oud Hollandse spelen aanwezig.

Piushaven

Op de kade van de Piushaven wordt tijdens Koningsdag heerlijk gezamenlijk gebruncht. Hierna is er livemuziek en veel vertier voor de kids bij de verschillende horecagelegenheden aan de haven.

Korvel

De Korvel kleurt tijdens Koningsdag traditioneel oranje. Er is livemuziek, zijn verschillende attracties, staan veel kraampjes en winkeliers organiseren allerlei activiteiten.

De Hasselt

In de Hasseltstraat kun je tijdens Koningsdag genieten van een grote braderie. Er staan maar liefst 100 kramen voor je klaar met zowel tweedehands als nieuwe spulletjes. Er is genoeg drinken & eten aanwezig en ook voor entertainment wordt gezorgd.

Winkelcentrum Heyhoef

In het winkelcentrum wordt een kindervrijmarkt georganiseerd. Ook is er veel straattheater en kun je genieten van livemuziek.

Ketelhavenplein

Op het Ketelhavenplein in de Reeshof staat ook dit jaar een gezellige Koningsmarkt gepland. Je kunt snuffelen bij de verschillende kraampjes op het plein.

Koningsnacht en -dag in Tilburg

Benieuwd naar het volledige programma tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg. Check de agenda.