Meer bussen van station naar Stappegoor

Er gaan meer bussen rijden tussen het Centraal Station in Tilburg en onderwijsgebied Stappegoor. Dat is de uitkomst van overleg van de Tilburgse Studentenraad met de gemeente, Veolia en de onderwijsinstellingen. Daarmee komt er een oplossing voor de drukte richting Stappegoor, vooral tijdens de ochtendspits.

Vanaf 1 januari rijdt lijn 2 in de ochtendspits door naar Stappegoor. Daardoor gaat er in de ochtendspits in totaal 16 keer per uur een bus naar Stappegoor.

Oplossing voor overvolle bussen
De Studentenraad is tevreden met deze oplossing. “In de ochtendspits zitten de bussen naar Stappegoor nu overvol. Dagelijks moeten studenten bij de halte blijven staan omdat bussen vol zitten. Dat zorgt voor onveilige situaties en studenten die te laat komen”, legt Twan Spierts van de Studentenraad uit. “Daarom hebben we bij Veolia en de gemeente aangedrongen op het inzetten van meer bussen.”

Ook buiten de spits gaat het aantal bussen tussen het station en Stappegoor omhoog: van 8 naar 10 per uur.

Veiligheid bij Stappegoor
Bij Stappegoor zelf verandert er ook iets op busgebied. De bushalte aan de Stappegoorweg vervalt richting station. Bij het oversteken naar deze halte, om nog net de bus te kunnen halen, gebeurden er regelmatig bijna-ongelukken.

Studenten die vanuit Stappegoor richting station willen reizen, kunnen gebruikmaken van de halte bij de IJsbaan, iets verderop. De oversteek bij de rotonde is daarvoor aangepast. Weliswaar betekent dit dat studenten iets verder moeten lopen om vanuit school naar het station te reizen, maar daardoor is de situatie wel een stuk veiliger geworden.

De opheffing van de halte is een proef van drie maanden en geldt alleen richting station.