Musical Moordhoek: Wie heeft Marietje Kessels vermoord?

Moordhoek

Moordhoek is de titel van het bekende Tilburgse verhaal van Marietje Kessels dat te zien zal zijn bij Theaters Tilburg. Rond het jaar 1900 raakt ze eerst vermist waarna ze dood aangetroffen word in de Heilig Hartkerk in de Noordhoek.

Het meisje blijkt verkracht en vermoord te zijn. De hele stad staat ervan op zijn kop. Er volgen ontelbare politieverhoren en verschillende (onschuldige) mannen worden beschuldigd. De machtige pastoor beïnvloedt sleutelpersonen en een dader wordt nooit veroordeeld… Machtsmisbruik, het gevoel van onmacht, onschuldig vastgezet worden, veroordeeld worden door de publieke opinie, het zijn actuele thema’s die de rode draad spelen in deze productie.

De zangers worden daarin begeleid door een live orkest. Dat is volgens de initiatiefnemers componist, musicus en dirigent Ron Antens en het bestuur van Stichting Muziektheater Tilburg onmisbaar voor die betoverende muziektheater ervaring.

Ron Antens vertelt over de keuze voor deze productie: “Een van mijn favoriete musicals waaraan ik heb meegewerkt is Parade van Jason Robert Brown. Parade is niet bepaald een feel good productie, maar daardoor juist heel intrigerend. Een misdaad, slepend proces en de druk van de publieke opinie waren thema’s die mij al snel aan een bekend verhaal uit Tilburg deden denken, namelijk dat van Marietje. Nadat ik het boek van Ed Schilders, Moordhoek, had gelezen, was het voor mij duidelijk: mijn eerste grote musical moest gaan over dit verhaal!”

Repeteren begonnen

Om in mei 2017 een geweldige productie neer te zetten, wordt er al ver van te voren hard aan gewerkt. Na alle voorbereidingen van Ron Antens, het bestuur en het artiestieke team, is nu ook de cast van start gegaan met het stuk. Zij zullen elke woensdag repeteren in het gebouw van de cultuur-BSO Monopole aan de Langestraat 13.

Moordhoek gaat in première op donderdag 11 mei 2017 in Theaters Tilburg. Kaarten kosten tussen de €18,50 en €23,50 en zijn verkrijgbaar in het theater of via de website van Theaters Tilburg.