Nationale week zonder vlees: hier eet je heerlijk vegetarisch

de groene chef

Het is deze week de nationale week zonder vlees. Stichting Nationale Week Zonder Vlees roept Nederlanders op om tot en met 11 maart geen vlees en vis te eten. In plaats daarvan vragen ze om de mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken.

Foto’s: De Groene Chef

Dit is volgens de stichting nodig omdat mensen volgens hen veel teveel vlees en vis eten. Dit heeft een negatieve impact op zowel mens, dier als milieu. Enkele feitjes:

Als je een week lang geen vlees en vis eet, bespaar je…

  • 7 maanden douchewater, dat nodig is voor de productie van je wekelijkse portie vlees
  • 114 kilometer autorijden aan CO2 uitstoot
  • een blije kip
  • Zeven maanden werk voor een boom door CO2 uitstoot

Vegetarische Restaurantweek

Als onderdeel van de nationale week zonder vlees, vindt de vegetarische restaurantweek plaats. Of je nu wilt lunchen, enkel een hoofdgerecht eet of uitgebreid gaat dineren; in Tilburg zijn er verschillende opties. De volgende Tilburgse horecazaken doen mee:

  • Bagels & Beans: vegetarisch lunchgerecht voor slechts €8,-
  • De Houtloods: luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40,- en een luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50,-
groene-chef
Foto: Anne Travel Foodie

Overige vegetarische hotspots in Tilburg

Er zijn ook verschillende andere horecazaken waar je perfect vegetarisch kunt eten. Eerder ging foodblogger Anne Travel Foodie voor ons op pad om de lekkerste vegetarische restaurants voor je op een rijtje te zetten. Deze restaurants en hun specialiteiten vind je in dit artikel. Ook bij andere hotspots, waaronder De Groene Chef in BANK15, kun je heerlijk eten zonder dat hier vlees of vis aan te pas komt.

Vegetarische recepten

Door de trend waarbij we allemaal wat beter op onze gezondheid en de effecten op het milieu letten, is het vegetarische aanbod in de supermarkten ook veel en veel groter geworden. Lijkt het jou leuk om vegetarisch te koken? Check dan eens deze recepten uit de Allerhande.