Night of the Arts: ‘Dit evenement is écht voor iedereen!’

Een magisch festival waarbij alle kunstvormen samenkomen, zo omschrijft Fontys Hogeschool van de Kunsten (FHK) haar evenement Night of the Arts. Op vrijdag 16 december vindt deze sfeervolle en inspirerende avond plaats. Wij spraken alvast met Lindy Baak, Roy Vinclair en Nicole van Hoof, organisatoren van het festival. Lees snel verder!

Mini-festival

Wat je kunt verwachten van deze avond? Volgens Roy is het eigenlijk een mini-festival. “In totaal zijn er zo’n vijftig optredens van allemaal talentvolle studenten. Van rock tot dans en van circus tot jazz.” Het festivalprogramma is erg breed en vindt plaats in verschillende ruimtes, waaronder de concertzaal van Theaters Tilburg: “Die zit aan ons gebouw geplakt en heeft een grote capaciteit.”

Geen lokalen, échte zalen!

Volgens Roy hangt er een echte festivalsfeer: “Het is mooi aangekleed, er is een catering, je kunt een drankje aan de bar bestellen en we gebruiken natuurlijk veel lokalen, die we tussendoor ook verbinden met acts.” Lindy vult aan dat ze het eigenlijk geen lokalen wil noemen: “Het zijn echte academiezalen, theaterzalen en studio’s.”

Voor iedereen

Night of the Arts is gericht op verschillende doelgroepen. “Studenten leren op onze school om op te treden, maar het is natuurlijk altijd leuker om iets voor echt publiek te doen. Vrienden en ouders komen kijken en trekken hun mooiste kleren aan”, vertelt Roy.

Nicole knikt instemmend: “Dit evenement is ook voor kunstliefhebbers en voor mensen die op zoek zijn naar een studie in de kunsten. Tijdens deze avond kunnen ze zien hoe het op FHK is en wat voor opleidingen we aanbieden.” Roy: “Er zijn ook veel mensen uit de buurt die zich afvragen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt hier. Ook deze mensen zijn van harte welkom. Night of the Arts is écht voor iedereen!” Lindy glimlacht en zegt; “Voor vijftien euro ben je binnen en geniet je een hele avond van entertainment. Het is echt de moeite waard.”

Dynamisch en diverse studenten

Hoe de drie de school en haar studenten zouden omschrijven? “Bruisend”, zegt Roy. “Het doet me altijd denken aan de film Fame. Allerlei soorten mensen ontmoeten elkaar hier.” Nicole: “Als je door de gang loopt, zie je in de ene hoek studenten die bezig zijn met het voorbereiden van een musical. In de andere hoek zie je dansers werken aan hun choreografie en uit een andere hoek hoor je vrolijk gezang. Het is hier heel dynamisch en divers.”

Meer informatie

Night of the Arts vindt plaats op 16 december. Wil je graag meer informatie of wil je een kaartje kopen? Klik dan hier!