Oberliga mag starten: Tilburg Trappers begint dit weekend aan het nieuwe seizoen

uittips

Het was een tijdje spannend, maar de kogel is door de kerk: de Duitse Oberliga mag van start. Dit betekent dat Tilburg Trappers aanstaande vrijdag aan het nieuwe seizoen begint. De wedstrijden worden zonder publiek afgewerkt. 

Doordat de regelgeving omtrent de bestrijding van het coronavirus in Duitsland anders zijn dan in Nederland, zorgt dit voor behoorlijk wat organisatorische problemen. Zo mag Tilburg Trappers niet met de hele selectie in Tilburg trainen. Dus reizen ze iedere woensdag af naar Duitsland om daar een training met het hele team af te werken. Verder wordt er individueel en in kleine groepjes van maximaal vier personen getraind in de ijshal op Stappegoor.

Ook mogen er geen thuiswedstrijden worden afgewerkt volgens de huidige coronaregels in Nederland. Tilburg Trappers is met de gemeente Tilburg in conclaaf over een mogelijke uitzonderingspositie zodat Trappers alsnog wedstrijden in eigen huis kan afwerken.

Wedstrijden bekijken

De wedstrijden in de Duitse Oberliga worden dus zonder publiek gespeeld. Wil je alsnog genieten van de wedstrijden van Tilburg Trappers? Dat kan via een livestream van Sprade TV. Meer over het programma en de toegang tot de livestream kun je vinden op de website van Tilburg Trappers. Check ook de Facebook-pagina van Trappers voor actuele updates.

De wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Hannover Indians begint om 20:00 uur. Aanstaande zondag neemt Trappers het op tegen Hammer Eisbären. Die wedstrijd begint om 18:30 uur.