Oproep Willem II supporters: laat heel de binnenstad rood-wit-blauw kleuren dit weekend!

binnenstad rood wit blauw

In goede en slechte tijden. Met die gedachte staan de Willem II supporters nog altijd vol achter de club. Ondanks een laatste plek op de ranglijst, roept het supporterscollectief van Willem II op om de Tricolores tot het einde te blijven ondersteunen. Te beginnen aanstaande zaterdag. De oproep: kom in het rood-wit-blauw naar de stad, ga met je voetbalvrienden op het terras zitten, leef toe naar de wedstrijd en steun Willem II volle bak tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo aanstaande zaterdag. 

Toen Willem II een aantal weken geleden kansloos verloor bij Go Ahead Eagles, leek er een negatieve sfeer te ontstaan rondom de club. Maar de supporters staken de koppen bijeen en besloten om tot het bittere eind achter de club te blijven staan. Dat resulteerde in een mooi ontvangst van de spelersbus voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse. Die wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen. Ook in Eindhoven werd Willem II gesteund door een nagenoeg uitverkocht uitvak. Het uitvak in Leeuwarden is woensdagavond ook al uitverkocht. Maar eerst: Heracles Almelo.

Vanaf 15:00 uur verzamelen in de binnenstad

Het supporterscollectief van Willem II roept alle Willem II supporters op om zaterdagmiddag 7 mei vanaf 15:00 uur in de stad te verzamelen. Dresscode: rood-wit-blauw. Trommel je Willem II vrienden en vriendinnen neer en strijk neer op één van de vele terrassen in de stad. “Deel samen alle mooie verhalen en herinneringen uit jouw rijke historie van Willem II. De club bestaat immers 125 jaar en dat mag niet geruisloos voorbij gaan. Denk terug aan alle hoogte- en dieptepunten en ben samen trots op de mooie vriendschappen die bij Willem II zijn ontstaan. Meer dan ooit heeft de spelersselectie ons als supporters nodig om de drie punten in eigen huis te houden en te zorgen voor lijfsbehoud,” luidt de oproep van Willem II supporters.

Stichting KingZine – één van de supportersgroepen van Willem II – biedt in samenwerking met Rosalie alle supporters die tussen 15:00 – 15:30 uur aanwezig zijn een bitter- en borrelgarnituur aan. De beergarden van Rosalie is te vinden aan de Korte Heuvel. Rosalie en Cul de Sac serveren de hele dag halve liters pils, weizen en vele speciaalbieren. Ook worden er op open vuur hamburgers bereid.

17:45 uur: Corteo

Daarnaast staat er zaterdag een Corteo op het programma. Dat wil zeggen dat de supporters verzamelen op d’n Heuvel ter hoogte van het standbeeld van Koning Willem II en gezamenlijk naar het stadion lopen.

Vanaf 19:00 uur aanwezig op de tribune

Ook roept het supporterscollectief op om op tijd naar het stadion te komen. De wedstrijd begint om 20:00 uur, maar de oproep is om vanaf 19:00 uur op de tribune aanwezig te zijn en te zorgen voor een mooie voetbalsfeer. “Ben op tijd aanwezig want vanaf het moment dat de spelers het veld op komen, laten we zien dat er in Tilburg niks te halen valt. Gooi de schroom van je af en schreeuw de Tricolores  vol passie, strijd en leeuwenmoed naar de overwinning. Alle remmen los en als één blok achter Willem II,” roept het supporterscollectief op.

Van 19:00 – 20:00 uur staan er diverse dj’s op het veld om het publiek al goed op te zwepen.

Meer informatie

Willem II – Heracles Almelo staat zaterdag 7 mei om 20:00 uur op het programma in het Koning Willem II Stadion. De wedstrijd is op moment van schrijven nagenoeg uitverkocht. De laatste kaarten zijn te bestellen via de website van Willem II.