logo

Padel-liefhebbers opgelet! Grootste padelcentrum van de Benelux opent dit jaar in Tilburg Reeshof

Padel maakt op dit moment een enorme opmars in Europa en ook zeker in Nederland. De sport uit Mexico is een mix tussen tennis en squash en is ook in Tilburg erg populair. Zo kun je bij verschillende tennisverenigingen en sportscholen padel spelen en schieten de banen als paddenstoelen uit de grond in onze stad. Nog dit jaar wordt er een gigantisch padelcentrum gebouwd in Tilburg Reeshof bestaande uit acht binnen- en zes buitenbanen. De bouw start hopelijk in april en de plannen zijn om het padelcentrum nog dit jaar te openen aan de Spaubeekstraat in Tilburg Reeshof. 

Padellen in Tilburg

Op dit moment kent Tilburg meer dan 10 padelbanen. Deze bevinden zich bij de Tilburgse tennisverenigingen en sportscholen zoals Pellikaan. Ook HC Tilburg is bezig met de aanleg van velden. Maar de vraag naar de sport neemt zo gigantisch toe, dat er ook ondernemers zijn die nieuwe accommodaties aanleggen. Het padelcentrum die initiatiefnemers Eddy Wimmers en Gordon Leysner in de Reeshof gaan aanleggen, is daar een voorbeeld van.

Door de inspanningen van verschillende ondernemers komt het aantal padelbanen in Tilburg binnenkort op 36.

Ligging

Het padelcentrum wordt gebouwd aan de Spaubeekstraat waar onder meer Basic Fit hun nieuwe 24/7 geopende pand heeft en Tilburgse voetbalclub T.S.V. Gudok ligt. De bouw moet volgens de planning in april beginnen zodat het aan het begin van de herfst klaar is. Hiervoor ligt een vergunningsaanvraag bij de gemeente laten de initiatiefnemers weten aan Omroep Brabant.

Padel

De sport Padel is een mix tussen tennis en squash. Je beoefent deze sport met twee of vier spelers. In plaats van een grote tennisbaan speel je dit in een zogeheten kooi waarbij het speelveld zich niet alleen beperkt tot het veld maar ook de muren zijn onderdeel van het spel. Voor de een extra leuk en voor de ander extra lastig. Je kunt tegenwoordig bij veel sport- en tennisclubs al padelen. Op dit moment maken de padelclubs hun opmars en worden er door het hele land accommodaties gebouwd.