Piushaven heeft nieuwe ‘Tilburg-winkel’ en bakkerij ineen: Ollie’s en Zoete Moed slaan handen ineen

Ollie's en Zoete Moed

Ollie’s is ondertussen al jaren een begrip onder veel Tilburgers. Bij deze toffe winkel in de Tuinstraat kun je al tien jaar terecht voor de leukste artikelen en kleding met een link naar onze stad Tilburg. Richting carnaval staat de winkel ook bekend als ‘emblemen-walhalla’. Om het tienjarig bestaan te vieren, heeft Ollie’s een tweede winkel geopend. Je vindt de winkel – waarin ook bakkerij Zoete Moed is gevestigd – aan de Piushaven net voorbij Villa Pastorie. Wij namen een kijkje.

Als je langs de oude IJzergieterij aan de Piushaven loopt, word je naar binnen gelokt door de geur van heerlijk vers gebak. Als je je neus volgt en de winkel binnenstapt, word je verrast door de gezellige huiskamersfeer en de Tilburgse cadeauartikelen die je omringen. Dit is de nieuwe winkel van Ollie’s, in samenwerking met Zoete Moed.

Ollie's Piushaven

Unieke samenwerking

Ollie’s groeide de laatste tijd zo hard dat een nieuwe zaak de logische vervolgstap was. De samenwerking met Zoete Moed was een spontane beslissing. “Ik was al een paar keer op de koffie geweest in de IJzergieterij, toen de vorige eigenaar er nog in zat. Ik had eerst helemaal niet door dat er een zelfstandige bakkerij in het pand zat,” vertelt eigenaar Olivier Jaspers. Na wat rondvragen in de buurt kwam ‘Ollie’ erachter dat de IJzergieterij ook bekend stond om de heerlijke taarten en gebakjes van Zoete Moed. Al gauw zat hij samen aan tafel met Yvette, de eigenaresse van Zoete Moed, en besloten ze om hun ondernemingen onder één dak te huisvesten. De hoek van het pand waaruit Yvette jarenlang haar onderneming draaiende heeft gehouden, is verbouwd tot een volwaardige bakkerij met een mooie, grote toonbank: “Zoveel ruimtelijker. Het voelt alsof ik hier kan dansen terwijl ik aan het werk ben.”

Vol ideeën

De twee jonge ondernemers zijn enthousiast over hun samenwerking en zitten beiden vol ideeën. Brainstormen doen ze ook graag samen: “We denken graag met elkaar mee, want we gunnen het elkaar ook heel erg.” Zo wil Ollie op de Piushaven gerichte artikelen gaan ontwerpen. Yvette denkt aan het uitbreiden van haar productie en assortiment. Een nieuwe samenwerking met horecazaken sluit ze niet uit. Ook een samenwerking tussen Zoete Moed en Ollie’s zien ze allebei wel zitten.

Piushaven

De winkel is ingericht met verschillende elementen die de verbinding met de Piushaven symboliseren. Zo staat er midden in de winkel een vintage duikhelm en kun je cadeauartikelen terugvinden in een oude, omgebouwde sloep. Op de vraag hoe de nieuwe locatie van Ollie’s verschilt van de locatie in de Tuinstraat, reageert Ollie lachend: “De parkeerplaats!” Bij de winkel aan de Piushaven kun je makkelijk even parkeren om bijvoorbeeld iets af te halen. Een ander verschil is dat het ontwerpen vooral in het pand aan de Piushaven gaat plaatsvinden. De productie blijft in de Tuinstraat. Aangezien de winkel aan de Piushaven voornamelijk gericht is op cadeauartikelen, vindt je hier ook wat luxere cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan wijn(kisten), luxe cadeau pakketten en zakmessen.

Zoete Moed en Ollie's

Meer informatie

De nieuwe winkel van Ollie’s is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10:00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag is de winkel open tot 18:00 en op zaterdag kun je er tot 17:00 uur terecht. Meer informatie over Ollie’s vind je op de website, Facebookpagina of Instagrampagina van Ollie’s. Voor meer informatie over Zoete Moed kun je kijken op de websiteFacebookpagina of Instagrampagina van Zoete Moed.

Prijsvraag

Extra leuk: om de opening van de nieuwe winkel te vieren, geeft Ollie een gloednieuwe jas weg uit een van zijn iconische collecties. Het enige wat je moet doen om kans te maken, is deze prijsvraag invullen voor vrijdag 14 oktober. Succes allemaal!