Ruim 8000 kilo pompoenen van boer Chris gered met initiatief Tilburg Maakt Mij Blij: laatste kans om te bestellen

pompoenen van boer chris

Vorige week publiceerden we een artikel over het sympathieke initiatief Tilburg Maakt Blij Blij. Ze helpen namelijk om boer Chris van zijn pompoenen af te helpen. Hij had namelijk 10.000 kilo pompoenen liggen die perfect zijn om te eten, maar te groot of te klein zijn voor de supermarkten. Sinds de start van de actie, is ruim 8100 kilo pompoenen gered. 

Dat betekent dat er nog 1900 kilogram pompoenen van boer Chris te redden is. De actie loopt tot en met vrijdag 30 oktober en dat betekent dat je tot die tijd de pompoenen kunt bestellen. Honderden Tilburgers en bedrijven steunden de actie al. Zo heeft het restaurant La Nouvelle Auberge een heel palet afgenomen waarmee ze de komende tijd gaan koken. Het initiatief Tilburg Maakt Mij Blij hoopt dat nog veel Tilburgers voor het weekend bestellen zodat ze het bordje ‘uitverkocht’ symbolisch op kunnen hangen.

Pompoenen bestellen

De pompoenen van boer Chris worden verkocht in een set van vier stuks (Butternut, Hokkaido, Spaghetti, Muskaat) à 7 kilo voor €8,50. Je kunt ze online bestellen en ophalen bij Smeer’m in de Tilburgse Spoorzone. Dat kan van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november. Ook leuk om te combineren met een take-away lunch van de dames van Smeer’m. Zo steun je naast boer Chris Poelen ook een lokale horeca-ondernemer.

Dus wil je komende tijd lekkere seizoensgerechten maken? Een pompoensoepje, gegrilde pompoen of een ander heerlijk gerecht? Denk dan zeker aan het initiatief van Tilburg Maakt Mij Blij.

Over Tilburg Maakt Mij Blij

Dat Tilburg Maakt Mij Blij een succesformule is, mag inmiddels duidelijk zijn. In mei begon het team kleinschalig met onder andere pioenrozen en asperges, maar met de reddingsacties van 170.000 Vierdaagse-gladiolen en 20.000 flessen witte wijn werd zelfs de landelijke media gehaald. Komende tijd staan er nog meer reddingsacties op het programma. Zo komt er binnenkort een actie voor Stichting Nora Werkt online door middel van de verkoop van kerstpakketten. Ook wordt er een reddingsactie opgezet waarmee je een kerstboom kunt kopen en er voor iedere verkochte kerstboom een wordt terug geplant.