Zo zag de One Billion Rising flashmob in Tilburg eruit

Als je vandaag door de binnenstad liep, zijn de harde muziek en al die dansende mensen je vast wel opgevallen. Misschien vroeg jij je af waarom zo’n 600 leerlingen stonden te dansen op het Pieter Vreedeplein. De studenten van de Fontys Dansacademie organiseerden voor het derde jaar dit internationale evenement voor One Billion Rising.

Fontys Dansacademie

Dit wereldwijde initiatief strijdt tegen het geweld dat vrouwen wordt aangedaan. De studenten hadden een flashmob voorbereid met als statement The Rise, dit is een dans die wereldwijd wordt uitgevoerd en gefilmd.

Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren op (of rond) Valentijnsdag 2017 wereldwijd duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld door wereldwijd verschillende festivals en evenementen te organiseren. De leerlingen van Koning Willem II College, de Nieuwste School, de Jozefmavo en de Fontysdansacademie deden mee aan deze flashmob.

One Billion Rising

One Billion Rising is de grootste massa-actie voor het strijden tegen geweld van vrouwen. Eén op de drie vrouwen op de wereld heeft te maken met geweld. Eén miljard vrouwen komen in aanraking met mishandeling, verkrachting en zo verder. One Billion Rising staat samen met ondertussen ruim 200 landen op voor gerechtigheid.

Foto’s

Fotograaf Frans Versteden was bij de Flashmob en maakten van de deelnemers en omstanders foto’s. Dus heb je meegedaan of ben je benieuwd hoe dat ging? Kijk dan hier naar de foto’s: